Editura Evenimentul si Capital

SCANDALUL din Colegiul PSIHOLOGILOR a ajuns în Justiţie. Preşedintele a fost suspendat

Autor: | | 0 Comentarii | 1470 Vizualizari

Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, Mihai Aniţei, a fost suspendat de către Comitetul Director şi Consiliul Colegiului, pe fondul unui scandal de corupţie pentru care a fost trimis în judecată de DNA.

În locul lui Aniţei a fost numită Florinda Golu, care a anunţat, printr-un comunicat de presă, că vechea conducere refuză să părăsească sediul Colegiului Psihologilor din Bucureşti, motiv pentru care a solicitat evacuarea în justiţie. De asemenea, a anunţat reluarea alegerilor de acum câteva săptămâni, care au fost contestate de majoritatea psihologilor şi a dus la blocarea alegerilor în 27 de filiale .

Preşedintele interimar al Colegiului, conf. univ. dr. Florinda Golu, a transmis miercuri psihologilor din întreaga ţara un mesaj clarificator pentru alegerile care se vor desfăşura în lunile următoare.

În şedinţa comună extraordinară a Comitetului Director şi Consiliului Colegiului Psihologilor din România, s-au adoptat hotărâri care au ca efect urmatoarele aspecte: a) Consiliul Colegiului si Comitetul director au decis suspendarea din funcție a presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania, Mihai Aniței, ca urmare a exercitarii abuzive, discretionare, cu incalcarea dispozitiilor legale, a mandatului care i-a fost incredintat. Prin hotararea celor doua foruri, d-na conf. univ. dr. Florinda Golu, presedintele Comisiei de Metodologie a Comitetului Director al CPR,  a fost aleasa președinte interimar al Colegiului Psihologilor din Romania si va coordona in aceasta perioada toate demersurile necesare pentru derularea corecta si democratica a alegerilor pentru forurile de conducere, atat pentru filialele Colegiului, cat si pentru celelalte foruri de conducere ale Colegiului;

b) Consiliul Colegiului si Comitetul Director au decis revocarea dispozițiilor art. 1 din Dispozitia Presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania nr. 1/17.01.2017 (adica revocarea Conventiei din 18 aprilie) si convocarea sedintei Conventiei Nationale a Colegiului Psihologilor din Romania la data de 15 iulie 2017, ora 10, la sediul Facultatii de Drept, Aula Magna, Universitatea din Bucuresti, Blv. Mihail Kogalniceanu nr.36-46, sector 5, Bucuresti; c) Calendarul alegerilor este urmatorul:

15 aprilie 2017 - 14 iunie 2017 au loc alegerile in Conventiile teritoariale in doua etape:

  • etapa I a alegerilor la filialele teritoriale (15 aprilie 2017 - 31 mai 2017)
  • etapa a II-a a alegerilor la filialele teritoriale (1 iunie 2017 - 14 iunie 2017)

data sedintei Conventiei nationale a C.P.R. pentru alegerea forurilor de conducere este 15 iulie 2017, ora 10:00 (Aula Magna a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, Blv. Mihail Kogalniceanu nr. 36-46, sector 5, Bucuresti).

In cazul in care la prima convocare conditia de cvorum nu este indeplinita, cea de a doua data este 31 iulie 2017, ora 10:00, in aceeasi locatie;

d) Reluarea procesului de alegeri pe baza unor reguli clare, adoptate prin Hot nr.1/2013 cu modificările din 10.04.2017 și prin Hot nr.1 a Comitetului Director a Colegiului din 10.04.2017; e) Desemnarea unei Comisii independente care să se coordoneze demersul de alegeri, alcatuita din membrii Comitetului director CPR sau ai Consiliului CPR care nu vor candida pentru forurile de conducere naționale ale CPR pentru a elimina conflictul de interese; f) Transparentizarea intregului proces electoral prin intermediul unei pagini web destinata special alegerilor – www.alegericpr.ro g) Mandatele presedintilor filialelor, ale membrilor comitetelor filialelor si ale membrilor Comitetului director, aflate in vigoare la data de 18.01.2017, data dispozitiei initiale de convocare a Convenției Nationale, au fost prelungite pana la incheierea procesului electoral pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din Romania.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
10:13 Cristina Tarcea, șefa ICCJ despre becul schimbat la SIPA: „O fi fost un bec cu putere mare de iluminare” 07:25 Raportul privind arhiva SIPA pe înţelesul tuturor. O parte din arhiva SIPA a rămas la Ministerul Justiţiei 07:05 Ultimul șef al SIPA: „Raportul Comisiei mi se pare unul superficial” 00:00 O nouă diversiune de tip securistic marca Tudorel Toader: Falsificarea Listei SIPA | ROMÂNIA LUI CRISTOIU 00:00 Marius Oprea: Monica Macovei a primit un CD pe care se afla opisul dosarelor din arhiva SIPA 21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate