Editura Evenimentul si Capital

Scandalul de la Colegiul Psihologilor continuă. Precizări ale președintelui interimar

Autor: | | 0 Comentarii | 1659 Vizualizari

Situația de la Colegiul Psihologilor din România este departe de a se limpezi. Președintele interimar al colegiului face acuzații.

Președintele interimar al Colegiului Psihologilor din România, Conf. Univ. Dr. Florinda Golu, arată într-un comunicat că „auto-intitulata conducere tehnico-administrativă” nu poate lua decizii în numele colegiului. Precizările vin în contextul în care fostul președinte al Colegiului Psihologilor a fost trimis în judecată de DNA, iar alegerile pentru conducere au determinat un enorm scandal, cu acuzații de fraudă.

 

Mai jos, integral, comunicatul președintelui colegiului:

 

„Pentru corecta informare a membrilor Colegiului Psihologilor din România și a publicului, ca urmare a  comunicatului emis de directorul juridic al Colegiului în data de 6 mai 2017, președintele interimar al Colegiului Psihologilor din România, d-na Conf. Univ. Dr. Florinda Golu, face următoarele precizări:

 

1. Auto-intitulata ”conducere tehnico-administrativă”, formată din câțiva angajați din cadrul structurii de suport a Colegiului, nu reprezintă Colegiul, nu poate lua decizii în numele Colegiului și nu se poate substitui în niciun alt mod forurilor de conducere alese. Forurile de conducere ale Colegiului, prevăzute de Legea 213/2004 sunt: Convenția Națională, Consiliul Colegiului, Comitetul Director și președintele Colegiului. Deci, Colegiul Psihologilor din România are în continuare foruri legale de conducere, formate din reprezentanții aleși de psihologi.

 

2.  Procesul alegerilor pentru forurile de conducere nu s-a încheiat, ci este în plină desfășurare, conform calendarului aprobat de Comitetul Director și Consiliul Colegiului. În mod evident, nu este necesară intervenția instanțelor pentru stabilirea altor proceduri pentru desfășurarea alegerilor, acestea fiind deja reglementate prin Legea 213/2004 și hotărârile Comitetului Director și Consiliului Colegiului din data de 10.04.2017. Prin urmare, Colegiul Psihologilor nu are de ce si nu se va adresa instanțelor cu cereri absurde. Mandatele membrilor forurilor de conducere actuale au fost prelungite până la finalizarea procesului electoral și preluarea mandatelor de către noii reprezentanți, pentru a nu se crea sincope în funcționarea Colegiului.

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate