Editura Evenimentul si Capital

SCANDALUL angajamentelor semnate de magistraţi cu SRI. Inspecţia Judiciară a absolvit-o de vină pe judecătoare Viorica Costiniu

Judecătoarea Viorica Costiniu
Autor: | | 13 Comentarii | 5426 Vizualizari

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit că judecătoarele Viorica Costiniu şi Gabriela Baltag nu au încălcat Codul deontologic, atunci când au declarat că judecătorii aflaţi în câmpul tactic al SRI au semnat angajamente şi au afirmat că Justiţia este subjugată serviciilor de informaţii.

În raportul citat de luju.ro, întocmit de inspectorul judiciar Cornelia Ana Dima, din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru judecători, se arată că „nu există indicii privind  încălcarea de către doamnele judecator Viorica Costiniu, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, preşedinte de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din Romania şi Gabriela Baltag,  judecator la Tribunalul Neamţ şi presedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, a normelor de conduită prevazute de art. 18 alin. 2 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor".

Costiniu şi Baltag au declarat, anul trecut, la o dezbatere FACIAS, că judecătorii din câmpul tactic al SRI au fost obligaţi să semneze angajamente prin care se obligă să soluţioneze dosarele penale care conţin documente clasificate, fără a le arăta părţilor şi avocaţilor acele documente. Inspectorul judiciar a concluzionat că aceste afirmaţii fac parte din categoria declaraţiilor care au rolul de a atrage atenţia asupra respectării principiului indepedenţei Justiţiei şi a judecătorilor, care prevede că aceştia se supun doar legii şi nu este permisă nicio ingerinţă a vreunui organ de stat în cauzele pe care le au spre soluţionare, precum şi faptul că au urmărit apărarea indepedenţei judecătorilor, şi nu lezarea probităţii morale şi profesionale a celorlalţi judecatori ce solutionează cauze penale.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate