Editura Evenimentul si Capital

Scandal politic la PNL Dolj. Viceprimarul Craiovei, propus pentru excludere

13-05/Voicu_Mihai-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1360 Vizualizari

Biroul politic teritorial al PNL Dolj a votat, joi seara, pentru excluderea din partid a Cristinei Calangiu – viceprimar al Craiovei, a lui Constantin Mitriţă – vicepreşedinte PNL Dolj şi directorul Companiei de Apă Oltenia şi a patru consilieri locali în CL Craiova, respectiv, Răzvan Socoteanu, Nicoleta Popescu, Andrei Nanu şi Alexandru Beţiu, precum şi primariţa din Bistreţ, Cristiana Antonie.

Motivul excluderii este, conform PNL Dolj, neimplicarea celor mentionati mai sus in campania electorală şi nerespectarea deciziilor forurilor politice ale partidului.  „Toţi cei propuşi spre excludere vor fi invitaţi joia viitoare la şedinţa Biroului Politic pentru a-şi expune punctul de vedere. Propunerile de excludere din partid s-au făcut în baza statului, respectiv art. 20, punctele a şi b", a explicat secretarul general al PNL Dolj, Marian Irinei, citat de punctochit.ro. Întrebat despre situaţia celorlaţi primari care au făcut camapnei pentru PSD, Irinei a spus: Deocamdată nu s-a luat o decizie. Vom vedea.

Viceprimariţa Calangiu:  Remarc valoarea electorală a domnului Mihai Voicu: nouă la sută

"Este o decizie nelegitimă a Biroului Politic. Având în vedere scorul obţinut de PNL Dolj la aceste alegeri, ultimul loc dacă nu luăm în calcul Harghita şi Covasna, domnul Mihai Voicu ar fi trebuit să-şi prezinte demisia sau să fie demis de preşedintele Crin Antonescu, aşa cum a promis. Cum nu s-a întâmplat acest lucru, eu nu pot altceva decât să remarc valoarea electorală a domnului Mihai Voicu: nouă la sută. În loc să-şi asume responsabilitaea acestui scor, Mihai Voicu încearcă să găsescă vinovaţi printre cei înlăturaţi din partid. Eu am fost schimbată din funcţia de preşedinte, deşi statutar nu aveau voie, îmi pregătisem campania electorală, iar acum înţeleg că eu sunt de vină pentru scorul înregistrat că nu m-am implicat în campanie. E o gândire ciudată", a declarat Cristina Calangiu.

Si Constantin Mitrita, directorul Companiei de Apa Oltenia a comentat decizia Biroului Politic. "Am înţeles că săptămâna viitoare o să fiu chemat să mă apăr ca să nu mă excludă din partid "Supermanul" de la Dolj, Mihai Voicu. Înainte vreau să le transmit ceva prin intermediul dumneavoastră. Ei vorbesc de reconstrucţie. Asta e culmea. După ce au dărâmat partidul acum vor să-l reconstruiască. PNL Craiova a obţinut la ultimele alegeri şapte consilieri municiali. Acum a obţinut doar opt la sută. Înseamnă că asta e valoarea lor. Eu şi doamna viceprimar ne asumasem 23 la sută. Şi-l obţineam. Ionuţ Stroe a luat doar opt la sută. Să-şi dea demisia din funcţie pentru nerealizarea obiectivului, îşi asumase 23 la sută. În eventualitatea în care o să fieu exclus din partid o să contest decizia la toate forurile de partid", a declarat Constantin Mitriţă, citat de punctochit.

Decizia finala de excludere poate fi luata doar de Delegaţia Permanenta Naţionala

Decizia Biroului politic urmează să fie adusă la cunoştinţa Delegaţiei Permanente Judeţene din 15 iunie a.c. pentru validare. În cazul lui Calangiu şi Mitriţă, care sunt membri ai Biroului politic judeţean, decizia Delegaţiei Permanente Judeţene va fi adusă la cunoştinţa Delegaţiei Permanente Naţionale care va lua decizia finală în privinţa acestora. Potrivit legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali, pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales, atrage după sine încetarea de drept a mandatului de consilier. Aceasta se constată de către consiliul local, respectiv de consiliul judeţean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a preşedintelui consiliului judeţean sau a oricărui consilier.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate