Editura Evenimentul si Capital

Scandal la examenul de specialitate al medicilor. Ministrul Sănătății anunță o anchetă

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii
Autor: | | 0 Comentarii | 2022 Vizualizari

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că va investiga distribuirea candidaților pentru examenul de obținere a titlului de specialist, pentru medici, dentiști și farmaciști, către o comisie sau alta, după ce, anul acesta, au fost depistate 11 cazuri când a fost greșită câte o literă sau a fost confundat numele de familie cu prenumele.

Voiculescu a transmis că, atunci când această mică încurcătură schimbă persoanele care examinează viitorii specialiști, lucrurile nu mai sunt doar simple erori birocratice. "Arondarea candidaţilor pentru examenul de medic specialist către o comisie sau alta se face în ordine alfabetică, în funcţie de numele de familie al candidatului. Se pare însă că unii funcţionari din Ministerul Sănătăţii şi/ sau de la Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar mai greşesc câte o literă sau confundă numele de familie cu prenumele. Astfel de greşeli apar anul acesta în 11 comisii de examen, toate din centrul universitar Bucureşti.

Atunci când această mică încurcătură schimbă persoanele care examinează viitorii medici specialişti, lucrurile nu mai ţin de domeniul unei simple erori birocratice. În Ministerul Sănătăţii şi în instituţiile din subordine, ca şi în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate. Vom investiga situaţia. Între timp, îi încurajez pe candidaţi să îşi verifice cu atenţie numele trecut pe listă", a precizat Voiculescu.

Ministerul Sănătăţii a anunțat că, în perioada 19 octombrie - 19 noiembrie, organizează o sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2016, cu respectarea prevederilor ordonanţei 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, cu modificările şi completările ulterioare.  

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate