Editura Evenimentul si Capital

PREMIERĂ LA ÎNVĂŢĂMÂNT. Profesorii au ajuns BĂTAIE DE JOC din cauza unui MINISTRU AL PSD, care "A PIERDUT" mai multe DOCUMENTE EXPLOZIVE

Ministerul Educației parcă e zona crepusculară! Documente oficiale au „dispărut”! FOTO: RTV.NET
Autor: | | 5 Comentarii | 2728 Vizualizari

Sindicatele din învățământ cer anchetă la Ministerul Educației pentru a fi găsite cele 4 exemplare originale ale Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învățământ Preuniversitar, semnate în decembrie 2016 de fostul ministrul Mircea Dumitru și de președinții celor două federații sindicale.

Scandalul a fost declanșat acum două zile, mai exact miercuri, atunci când secretarul de stat din Liviu Pop a declarat că anul acesta depunerea dosarelor pentru gradaţiile de merit ale profesorilor din învăţământul preuniversitar va fi amânată „din cauza lipsei unui contract colectiv de muncă la nivelul sistemului de învăţământ”, care poate fi negociat abia după publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.

A fost negociat și semnat!

Fostul purtător de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, a reacționat pe pagina sa de Facebook, joi. Ea a arătat că „Se induce ideea că «fosta guvernare»a lăsat în aer contractul colectiv de muncă pe învăţământ preuniversitar şi, de aici, efectele. S-a vorbit ieri (miercuri, n.r.) în conferinţa de presă de la Ministerul Educaţiei că profesorii nu-şi vor putea depune dosarele pentru gradaţia de merit deoarece, pe lângă inexistenţa bugetului de stat pe 2017, nu ar exista contractul colectiv de muncă pe preuniversitar. O mică bombă cu efect întârziat, cu alte cuvinte, care afectează zeci de mii de profesori din ţară, potenţiali candidaţi la gradaţia de merit. 1 cu 1 fac 2, tot aşa cum adevărul este acela că ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat contractul colectiv de muncă, la mijlocul lunii decembrie 2016, cu cei doi lideri de sindicat, Simion Hăncescu şi Marius Nistor”.

Tot ea a și postat prima și ultima pagină din documentul PIERDUT, ca să se vadă că acesta există.

„Acum întreb și eu: unde este acest document? Pentru că, după semnarea contractului de ministrul Mircea Dumitru, departamentul juridic l-a luat pentru a-i da număr de înregistrare (după cum vedeți, în varianta scan el nu este înregistrat). Acesta trebuia apoi să fie înregistrat la Ministerul Muncii, după care, publicat în Monitorul Oficial. Acum, dacă documentul e la Muncă, mă gândesc că se poate vorbi cu doamna ministru să fie înregistrat la departamentul de specialitate, că doar ne interesează binele profesorilor, nu? Și acel contract colectiv a fost negociat pur tehnic, între departamentele ministerului și cele ale sindicatelor. Iar dacă e undeva pe la Monitor, iară se poate vorbi pentru publicarea contractului colectiv, că doar la Monitorul Oficial se lucrează și noaptea, nu?”

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate