Sătenii din Apuseni, SURSĂ DE INSPIRAȚIE pentru bănățeni. ACCIDENTE ÎN LANȚ la prima zăpadă serioasă din vest

Sătenii din Apuseni, SURSĂ DE INSPIRAȚIE pentru bănățeni. ACCIDENTE ÎN LANȚ la prima zăpadă serioasă din vest

Accidentele se țin lanț în județul Timiș, unde, de câteva ore ninge constant. Inspirați de țăranii din Apuseni care au intervenit în cazul tragediei aviatice de zilele trecute, sătenii din Sânandrei au dat dovadă de multă inspirație și, înfruntând frigul și ninsoarea de afară au salvat viața unui tânăr din Timișoara care s-a răsturnat cu mașina în această dimineață.

Accidentul s-a petrecut la ieșirea din Sânandrei. ”Tânărul de 32 de ani conducea o autoutilitară VW care, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a derapat, oprindu-se în trunchiul unui copac de la marginea drumului. În urma impactului, mașina s-a răsturnat”, a declarat Ionuț Bocancea, ofițerul de presă al Poliției Timiș. În ajutorul șoferului au sărit sătenii din Sânandrei, care au reușit să îl extragă afară din fiarele contorsionate, înainte ca la fața locului să ajungă echipajul de descarcerare al Pompierilor. Oamenii spun că au intervenit de teamă ca tânărul să nu înghețe de frig, în Timiș termometrele indicând o temperatură negativă. Tânărul a fost preluat de o ambulanță. Accident mortal din cauza zăpezii Ceva mai devreme, pe Calea Lugojului, doi tineri din Lupeni au sfârșit din viață tragic, izbindu-se de un stâlp de curent electric. O tânără de 24 de ani care conducea un autoturism dinspre Timișoara spre Remetea, neadaptându-și viteza la șoseaua acoperită de zăpadă, a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp de iluminat. În urma impactului, atât șoferița, cât și pasagerul din dreapta, un bărbat de 33 de ani, și-au pierdut viața.

Deszăpezirea merge strună la Timişoara, potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Timişoara în această dimineaţă. Municipalitatea informează că operatorii locali au intervenit pentru deszăpezirea podurilor şi intersecţiilor din oraș, începând cu ora 2.30, iar de la ora 4.30 s-a intrat şi pe traseele de urgenţă pentru mijloacele de transport în comun, ambulanţe, unităţi de învăţământ. În realitate, pe multe din arterele principale zăpada era așternută încă de la primele ore ale dimineții, transformând traficul în coșmar.

Ne puteți urmări și pe Google News