Satul ORORILOR din România. Femei atacate de SOȚI cu TOPOARE, CUȚITE și DRUJBE. Violență DOMESTICĂ dusă la EXTREM

Satul ORORILOR din România. Femei atacate de SOȚI cu TOPOARE, CUȚITE și DRUJBE. Violență DOMESTICĂ dusă la EXTREM

Într-un sat din Bacău, violența domestică este la ordinea zilei. Femeile de aici sunt supuse unor chinuri groaznice, fiind atacate, de cele mai multe ori, cu topoare, cuțite și chiar drujbe. Autorii? Soții acestora.

În satul Colonești, bărbații încă mai merg pe zicala „bătaia e ruptă din Rai”. Acolo, cele mai multe dintre femei îndură zilnic umilințe și bătăi crunte, din care rămân cu traume fizice și psihice. Mai mult, bărbații consideră că femeile lor trebuie să mai primească, „din când în când”, câte o corecție. Așa că, de cele mai multe ori, își atacă soțiile cu topoare, cuțite și chiar drujbe.

În tot acest coșmar, femeile au un singur ajutor. Pe Florin Cristea, asistentul social de la primărie, care se luptă cu fiecare caz de violență domestică și încearcă să „salveze” victimele.

„M-a bătut până am și leșinat. M-a bătut, mă trezea, iar… A fost grav. Ultima dată am avut noroc de băiat că m-a scăpat pentru că venisem de undeva și el mă aștepta acasă să mă bată, cu cuțitul. Și a fugit copilul din casă, am fugit după el și am scăpat. Am chemat poliția, m-a ajutat poliția din comună a venit și m-a dus. Am avut noroc de Florin de la primărie. Că mi-a făcut ordin de restricție, m-a ajutat cu toate. El și cu ordinul de restricție, și tot a venit după noi”, a povestit una dintre victimele din Colonești, pentru Libertatea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florin Cristea, asistentul social al Primăriei, luptă pentru salvarea acestor femei, victime ale violențelor domestice. „Am avut cazuri care s-a ajuns la tăierea mâinii cu drujba, cu toporul, cazuri în care am fost cu victima efectiv la serviciul de urgență al municipiului Bacău, cazuri în care am apelat la Direcția Generală pentru Protecția Copiilor să asigure cazare temporară victimei și copiilor. Victima a fost instituționalizată pe perioada pe care s-a obținut ordin de protecție, după care mama împreună cu cei cinci copii a fost adusă înapoi în comunitate și instalată la locuința de domiciliu, dar la o lună, această victimă a hotărât să se împace cu agresorul și sunt împreună și în ziua de astăzi”, a povestit acesta, pentru aceeași sursă.