Editura Evenimentul si Capital

Ultranaţionalistul sârb Seselj va fi judecat după ACHITAREA în primă instanţă pentru CRIME de RĂZBOI

Sursa foto: AFP
Autor: | | 0 Comentarii | 418 Vizualizari

Un tribunal internaţional va trebui astăzi sa judece recursul împotriva ultranaţionalistului sârb Vojislav Seselj, achitat spre surprinderea generală în primă instanţă pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii în timpul conflictului din Balcani. Un verdict care se va da la ora 12 GMT, în absenţa principalului interesat, de către Tribunalul Penal Internaţional.

Virulentul opozant şi fondator al Partidului Radical Sârb (SRS), a făcut cunoscut prin intermediul AFP intenţia sa de-a nu da curs acestei noi audienţe în faţa tribunalului astăzi. ''Acest verdict nu mă interesează'', a spus el. ''Eu am câştigat la tribunalul din La Haye, fiindcă procurorul nu avea nicio probă a aşa-ziselor mele crime de război'', a declarat cel care este deja deputat sârb. ''Noi nu vom renunţa niciodată la ideea unei Serbii Mari''. Acuzatorii, care pieduseră în 2016, spun că la camera primei instanţe au fost numeroase erori ale TPIY (Tribunalul penal internaţional pentru fosta Iugoslavie).

Cu toate acestea, judecătorii au estimat în prima instanţă că discursurile lui Seselj, nu făceau parte dintr-o rea întenţie, criminală şi că cuvintele sale erau destinate să întărească moralul trupelor. La prima judecată, din 2016, tribunalul condus de judecătorul francez Jean-Claude Antonetti a estimat că Vojislav Seselj nu era ''şeful ierarhic'' al miliţiilor partidului său radical (SRS), mai ales că acesta trecuse sub controlul armatei şi că el nu mai era responsabil de actele şi acţiunile lor.

Întrebat săptămâna trecută despre o eventuală arestare a sa şi aplicarea Mecanismului pentru Serbia în cazul unei condamnări a sa, ultranaţionalistul a răspuns: ''Dvs. trebuie să întrebaţi autorităţile. Până în prezent, acestea nu doresc s-o facă. Nici în ceea ce mă priveşte, nici pentru colaboratorii mei''.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X