ȘAPTE deputați au vorbit O SINGURĂ DATĂ în plen. VEZI cine sunt aceștia

ȘAPTE deputați au vorbit O SINGURĂ DATĂ în plen. VEZI cine sunt aceștia

Şapte deputaţi, cei mai mulţi de la PSD, au vorbit o singură dată în plen de la preluarea mandatului, atunci când au depus jurământul, iar ''campionii'' intervenţiilor sunt Valeriu Zgonea şi Tudor Ciuhodaru, potrivit Agerpres.

Deputatul PSD de Brăila Cristian Rizea a vorbit o singură dată în plen, atunci când a depus jurământul, şi a semnat 18 propuneri legislative dintre care 4 au devenit legi. Nu a avut nicio declaraţie politică şi nicio interpelare sau întrebare la adresa membrilor Guvernului. 

Victor Roman, deputat PSD de Vrancea, s-a adresat plenului numai când a depus jurământul. El a iniţiat 14 propuneri legislative dintre care 4 au devenit legi şi a avut 6 întrebări şi interpelări. 

Florian Nicolae este deputat de Giurgiu, iniţial a fost la PSD, ulterior la PNL, nu a participat niciodată la dezbaterile legilor din plen. A avut 26 de propuneri legislative iniţiate, dintre care 8 au devenit legi şi a semnat o moţiune. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Constantin Moţ, deputat PSD de Olt, se alătură şi el colegilor săi cu zero intervenţii în lucrările plenului Camerei Deputaţilor. El a semnat 27 de proiecte legislative, dintre care 4 au fost promulgate legi, nu a avut nicio declaraţie politică şi nicio interpelare. 

Dan Ciocan, de asemenea deputat PSD de Olt, a vorbit în plen numai când a depus jurământul. La fel s-a întâmplat şi cu deputatul PSD de Timiş Florică Bîrsăşteanu, dar şi cu Ioan Mihăilă, actual deputat UNPR şi fost membru PNŢCD. 

O activitate extrem de modestă în plen au mai avut şi alţi deputaţi, care au vorbit o singură dată în faţa colegilor în afară de depunerea jurământului: Ioan Hulea (UNPR), Murgu Neagu (UNPR), Sebastian Ghiţă (PSD), Lucian Militaru (PNL), Vlad Marcoci (PSD). Petru Sorin Marica (PSD), Adrian Simionescu (PSD), Irinel Stativă (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Ion Tabugan (UNPR), Ioan Viorel Teodorescu (UNPR) au avut trei intervenţii, iar Eugen Chebac (UNPR), Nicolae Alexandri (PNL), Nicolae Bănicioiu (PSD), Eusebiu Manea Pistru - Popa (PNL), Dumitru Iulian Popescu (UNPR) - 4 intervenţii. 

La polul opus, cel mai prolific deputat la capitolul intervenţii în timpul şedinţelor de plen este preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a vorbit de 3.616 ori în 179 de şedinţe, în cei trei ani de mandat. Zgonea a mai avut 19 iniţiative legislative, dintre care 9 au devenit legi. 

Pe locul doi pe podiumul celor mai activi parlamentari se află deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, care a vorbit de 1.399 de ori în plen în 105 şedinţe, a avut 1.186 de declaraţii politice, 162 de iniţiative legislative, dintre care 7 au fost promulgate legi, 198 de întrebări şi interpelări şi a semnat 9 moţiuni. 

Printre cei mai activi se mai numără Dan Motreanu (PNL) cu 453 de intervenţii, Marian Neacşu (PSD) cu 445 de luări de cuvânt, Andreea Paul (PNL) - 299, Remus Cernea (neafiliat) - 293, Ana Birchall (PSD) - 228. 

Preşedinţii de partid care sunt şi deputaţi au participat destul de modest la această activitate din plenul Camerei Deputaţilor. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut 20 de luări de cuvânt în 15 şedinţe de plen, 5 propuneri legislative iniţiate, o singură întrebare sau interpelare. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a luat cuvântul de 24 de ori în 22 de şedinţe, a avut 3 declaraţii politice şi 39 de propuneri legislative iniţiate dintre care 7 au devenit legi şi 14 întrebări şi interpelări. Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a avut 14 luări de cuvânt în 11 şedinţe, 3 declaraţii politice şi 9 propuneri legislative iniţiate, dintre care 4 au devenit legi.