Editura Evenimentul si Capital

„Sâmbăta mută” sau cum poți învia fără să fi murit

Cartea unei vieți: „Sâmbăta mută”
Autor: | | 0 Comentarii | 295 Vizualizari

O carte cu multe întrebări fundamentale, dar și cu multe revelații și răspunsuri: „Sâmbăta mută”, de dumitru Manolache.

Scriitorul Dumitru Manolache: „Dervent, o poartă a creştinismului românesc”, „La porţile luminii-Miracolele de la Dervent”, „Andrei, apostolul lupilor”, „Sfântul Apostol Andrei la Dunărea de Jos”, „Lupii mielului. Sfântul Apostol Andrei şi protocreştinismul în spaţiul românesc”, „Protocol de gradul 0” (teatru-comedie) ; „Tezaurul de la Sinaia-legendă sau adevăr ocultat?”, „Nunţi înecate” (roman) și ala mai departe. Am lăsat aceste titluri nu pentru a-i face o carte de vizită autorului, ci pentru a pleca de la început cu ideea că este un scriitor aparte, cu teme care nu îți dau o stare de bine imediată, ci te răscolesc și te trimit spre tine însuți și dincolo de tine, pentru a afla răspunsuri fundamentale.

De curând, Dumitru Manolache a lansat un nou volum, „Sâmbăta mută”. Un roman despre transformearea unei ființe umane, despre renunțarea la strigăt, adoptarea tăcerii și o nouă naștere a sa.

Despre carte nun e vorbește autorul. Ne-a lăsat să înțelegem prin ochii și inima maicii Teodula –„ pe care eu nu o cunosc, este o monahie care a citit romanul la rugămintea unui preot de la o mănăstire din Caransebeş - mi-a trimis un studiu referitor la această carte, în care a surprins şi s-a apropiat cel mai mult de ce am vrut eu să spun”. „În pielea personajului principal trăiesc foarte multe personaje reale, pe care eu le-am cunoscut, despre care eu am scris. Și în scena omului care pleacă încălţat cu nişte sandale de fier către o zonă sacră din Dobrogea noastră străbună, trăiește un personaj real, pe care eu l-am cunoscut, şi despre care am scris, deci nu este doar imaginaţia mea (...). În final, în postfaţă, Maica Teodula - pe care eu nu o cunosc, este o monahie care a citit romanul la rugămintea unui preot de la o mănăstire din Caransebeş - mi-a trimis un studiu referitor la această carte, în care a surprins şi s-a apropiat cel mai mult de ce am vrut eu să spun”, spune scriitorul. Am ales câteva fraze din viziunea maicii Teodula. Și ceea ce a înțeles domnia sa îți dă aripi să cauți cartea, să o citești, să afli cum te poți „curăța”, cum poți renaște.

„Cu moartea pre moarte călcând...” către tăcere și Lumină

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate