Salina Turda, obiectiv turistic recomandat în publicația americană Smithsonian | GALERIE FOTO

Salina Turda, obiectiv turistic recomandat în publicația americană Smithsonian | GALERIE FOTO

Revista americană Smithsonian, publicată de Smithsonian Institution din Washington D.C. recomandă Salina Turda într-un articol însoțit de imagini spectaculoase din interiorul fostei mine de sare din Cluj.

CLICK PE IMAGINILE DE MAI JOS PENTRU GALERIA FOTO! Smithsonian Magazine a dedicat un articol Salinei Turda. Intitulat This Former Salt Mine Is Now a Theme Park With a Ferris Wheel, articolul face o prezentare a salinei din Cluj notând faptul că turiștii au la dispoziție o multitudine de activități din care pot să aleagă. 

  • România, într-o animație BBC Travel. Povestea unei turiste rătăcite în Brașov

”Adânc în subteran, în Turda, România, se află o mină de sare transformată într-un parc cu tematică diversă. Mina este monument istoric din vremuri înaintate când mineritul constituia o activitate comercială dezvoltată în regiune. Mina a fost escavată manual în secolul al 13-lea până când a fost închisă. Din 1992 aceasta a fost recunoscută ca sit istoric. Acum, la 112 metri adâncime, mina găzduiește spații pentru jocurile de baschet, mini golf, o roată, un lac subteran, un spa și multe altele”, scriu cei de la revista Smithsonian.  ”Încă un motiv să vizitați România”, conchid jurnaliștii americani. De asemenea, Salina Turda se află pe locul întâi într-un top al celor mai frumoase locuri de sub pământ din lume publicat de Business Insider. Acest obiectiv turistic a fost remarcat și de Jared Leto, câștigător al premiului Oscar pentru interpretarea din ”Dallas Buyers Club” și solistul trupei 30 Seconds to Mars, care a postat o fotografie cu Salina din județul Cluj pe contul său de Twitter, descriind-o ca fiind o “peșteră a minunilor”.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Business Insider plasează Salina Turda pe locul I în TOPUL celor mai FRUMOASE locuri de sub pământ din lume

  • Acest LOC IREAL DE FRUMOS este în România. Unde se află "TUNELUL IUBIRII" | GALERIE FOTO