SALARII mai MARI şi mai multe locuri de MUNCĂ în 2016

SALARII mai MARI şi mai multe locuri de MUNCĂ în 2016

Piaţa afacerilor din România pare îndeajuns de promiţătoare pentru acest an, aducând creşteri de salarii, mai multe locuri de muncă şi mai multe investiţii. Accentul va fi pus mai mult pe producţie decât pe reducerea costurilor, deşi producătorii sunt constienţi că firmele concurente pot fi cu un pas în faţă dacă se va cheltui mai puţin, potrivit datelor ultimului studiu EY.

Anul 2016 pare unul de încredere pentru directorii de firme, după doi ani de creştere constantă. Estimările acestora indică profituri crescute, ceea ce facilitează negocierea majorărilor salariale şi a angajărilor de personal.

Un procent de 87% din companii au anunţat deja creşteri de salarii, 81% din acestea susţin că vor avea suficienţi bani şi pentru investiţii şi 71% vor face angajări de personal, după cifele studiului.

Aproximativ 50% dintre angajatori propun o creştere salarială de 5%, procent ce nu pare unul bun la prima vedere, însă aceste majorări apar după ce şi anul trecut au avut loc măriri de salarii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit datelor adunate de “Ernst&Young” 43% din firme au acordat sume mai mari angajaţilor, procent  mai bun decât cel estimat la începutul anului 2015.

Angajaţii companiilor IT. precum şi cei din industria prelucrătoare au primit salarii mai mari lunar de la patron.

Un procent de 50% dintre executivii care lucrează în domeniul cercetării, dezvoltării şi a tot ceea ce ţine de noi tehnologii sunt foarte optimişti cu privire la perspectivele de viitor ale sectorului de lucru şi este pentru prima dată când estimările făcute de ei sunt mai bune decât ale celor din domeniul IT.

Fără a se ţine cont de domeniul de activitate, toţi patronii se încred în creşterea consumului, astfelcă 65% dintre executivi se aşteaptă la o creştere a cererilor pentru produsele şi serviciile pe care companie lor le oferă pieţei, în timp ce numai 30% estimează o stagnare şi 5% sunt de părere că vor avea mai puţine comenzi. Cele mai bune evoluţii le aşteaptă cei din sectorul de cercetare şo dezvoltare, noile tehnologii şi industria farmaceutică, în timp ce mass-media nu estimează un progres extraordinar.

Numai 33% dintre directori consideră că se află în avantaj cei care păstrează costuri reduse şi 21% dintre aceştia şi-au propus ca anul acesta să taie din cheltuili. Aprximativ un sfert dintre ei sunt de părere că est mai important să crească productivitatea şi să investească în brand, informează DIGI24.