Editura Evenimentul si Capital

Să călcăm pe iarbă

Autor: | | 0 Comentarii | 252 Vizualizari

”Să călcăm pe iarbă” este Concursul Național Antidrog organizat în perioada 15 martie – 31 iunie de către Școala Gimnazială nr. 79 în parteneriat cu Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și Agenția Națională Antidrog. Acesta se află la ediția a IX-a și este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale 2017, domeniul L, poziția 433.

Proiectul educațional ”Să călcăm pe iarbă!”, care se va desfășura în perioada 15 martie – 31 iunie 2017,  își propune printr-o serie de activități pro active conștientizarea elevilor pre/adolescenți în ceea ce reprezintă pericolul consumului de droguri  sau a oricăror tipuri de adicție.

Scopul proiectului este reprezentat de încurajarea, dezvoltarea și promovarea prin diverse mijloace interactive a stilului de viață sănătos, respectiv, a luptei cu adicțiile de orice natură. Impactul educativ constă în conștientizarea elevilor asupra riscurilor  la care sunt supuși adolescenții într-o societate polarizată, care prezintă o multitudine de capcane frumos ambalate și căreia în lipsa unor informații avizate, tinerii le pot deveni victime.

Concursul se adresează elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a, a IX-a și a X-a  și se va desfășura pe două nivele de învățământ: gimnaziu și liceu și  totodată, pe două secțiuni:

 • Postere sub formă de desen, pictură, grafică digitală -format A3
 • II) Clipuri/spoturi video (max. 40 secunde)

  Obiectivele propuse susțin

  - conștientizarea de către elevi și adolescenți a problematicii dependenței de droguri și dependenței determinate de explozia tehnologiei

  - implicarea în activități de prevenire a dependenței

  - optimizarea relației școală -  familie  - societate

  - motivarea implicării elevilor și adolescenților în activități de voluntariat, în scopul deprinderilor lucrului în echipă

  Materialele realizate in format electronic vor fi transmise la adresa concursului: sacalcampeiarba@gmail.com, iar materialele pe suport de hartie vor fi transmise școlilor coordonatoare prin poștă până la data de 28 aprilie 2017 (data poștei).

  Pentru sectiunea GIMNAZIU-ȘCOALA GIMNAZIALĂ Nr. 79,  str. Strada Cuza Vodă 51, sector 4, București,

  Pentru sectiunea LICEU-COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE ȘINCAI”  ,  Calea Serban Vodă, nr.167, sector 4, București.

  Loading...
  Pagina 1 din 1


  Tag-uri: Iarba

  Alte articole din categoria: Educaţie

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro

  Articole salvate