S-ar putea să te gândeşti de două ori înainte să mai mănânci POPCORN. Ce BOLI PERICULOASE rişti să faci din cauza lui
- Eva David
- 3 august 2014, 11:24
Medicii spun că popcornul este o gustare bună, deoarece este bogat în fibre şi antioxidanţi şi sărac în calorii, însă unele tipuri de floricele de porum, gătite la microunde, pot fi un adevărat pericol pentru săbătatea ta.
Doctorul Alan Green, pediatru, spune că, în ciuda efectelor benefice enumerate mai sus, unele tipuri de popcorn ce sunt preparate la cuptorul cu microunde pot conduce la apariţia unor boli precum cancerul, boli tiroidiene, infertilitate, boli ale rinichilor sau colesterol ridicat.
De vină este un chimical, acidul perfluorooctanoic, folosit în ambalajele pentru floricelele de porumb pentru ca acestea să nu se lipească de pungă. Însă dacă acest chimical ajunge în corpul uman, este foarte toxic. De altfel Environmental Protection Agency a clasat acest acidul perfluorooctanoic ca fiind cancerigen, scrie examiner.com.
Un alt pericol semnalat de doctor este diacetilul, folosit pentru a da aromă produsului. Acesta spune că substanţa este periculoasă, deoarece poate conduce la apariţia unor boli ale plămânilor. Boala poate să apară dacă o persoană consumă două pungi de popcorn pe zi şi inhalează în mod repetat fumul toxic emanat de diacetil. Practic, diacetilul răneşte plămânii şi are drept consecinţă apariţia problemelor de respiraţii.
În anul 2012, instanţa i-a acordat unui bărbat din Colorado suma de 7,2 de milioane de dolari, după ce a consumat timp de 10 ani câte două pungi de poprcorn, zilnic, şi s-a îmbplnăvit la plămâni.