S-a stabilit cine îi va lua locul lui Radu Ghețea în fruntea CEC Bank

S-a stabilit cine îi va lua locul lui Radu Ghețea în fruntea CEC Bank

După ce premierul a anunțat că îl va demite pe președintele CEC Bank, Radu Grațian Ghețea, la bursa zvonurilor au fost vehiculate numeroase nume ale potențialilor succesori.

Câștigător se pare că este secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Enache Jiru, care ocupă această funcție din iulie 2012.

Enache Jiru, care se ocupa de trezoreria statului, în cadrul Ministerului Finanțelor, a mai ocupat diferite funcții de conducere în cadrul CEC Bank.

El a fost numit vicepreşedinte al CEC în 2000, dar a păsăit această poziţie pentru a lucra în Ministerul Finanţelor. În toamna lui 2004, este numit preşedinte al CEC, dar este înlocuit în martie 2005 cu Eugen Rădulescu. După 2005, până în 2007, Jiru a lucrat la Energy Holding, unde a fost vicepreședinte pentru documentarea activităților de import.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câţiva ani mai târziu, în perioada în care Radu Gheţea era preşedintele CEC, respectiv august 2009 – octombrie 2010, Enache Jiru a fost membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie al CEC Bank.

Acum, el a fost propus de premierul Victor Ponta, care ocupă funcţia de ministru interimar la Finanţe, ca preşedinte al CEC Bank, potrivit adevărul.ro.

Pentru a se instala în funcție, Enache Jiru are nevoie de aprobarea BNR.