Rușii vânează o jihadistă care umblă liberă pe străzile din Soci

Rușii vânează o jihadistă care umblă liberă pe străzile din Soci

Autoritățile ruse sunt pe urmele unei văduve originare din Daghestan, suepctată că a pătruns în stațiunea Soci înainte de aplicarea măsurilor extraordinare de securitate și bănuită că urmărește comiterea unui atentat sinucigaș.

Suspecta are 23 de ani și a fost identificată drept Ruzanna Ibrahimova și este văduva unui militant islamist din Daghestan ucis de forțele de securitate ruse.

Ea este suspectată că a intrat în Soci la începutul acestei luni, înainte ca autoritățile ruse să închidă orașul și să instituie măsuri excepționale de securitate.

Poliția a amplasat afișe cu imaginea femeii în Soci și în localitățile din apropiere. Cel puțin alte două femei sunt bănuite că s-ar afla în zonă cu scopul comiterii de atentate teroriste.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel puțin 30.000 de polițiști și soldați asigură securitatea Olimpiadei de Iarnă. Rusia este în stare de alertă după două atentate teroriste care au lovit orașul Volgograd în decembrie, soldate cu 34 de victime.

Statele Unite s-au oferit să acorde asistență militară Rusiei pentru a asigura securitatea în timpul Jocurilor Olimpice, mai multe nave de război americane patrulând în largul coastelor rusești ale Mării Negre.