Editura Evenimentul si Capital

UCIGAŞUL DE SATELIŢI al lui PUTIN. Un OZN observat acum ŞASE LUNI, studiat de MILITARI şi ASTRONOMI, ARMĂ SPAŢIALĂ a Rusiei

Vladimir Putin e acuzat că acţionează militar şi în spaţiu.
Autor: | | 30 Comentarii | 43423 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Din luna mai a acestui an astronomii amatori şi sistemele militare, inclusiv NORAD, urmăresc un obiect zburător neidentificat, cu traiectorie ciudată, care orbitează în jurul Pământului. În luna august au ajuns la concluzia că obiectul are o traiectorie controlată şi că este vorba, cu siguranţă, de un OZN care executa un zbor controlat. O analiză prezentată ieri, după alte patru luni de supraveghere, ajunge la concluzia că ar fi vorba despre un satelit militar secret plasat în spaţiu de Moscova. Oficialii ruşi nu au spus până acum nimic pe această temă.

Analiza prezentată ieri de Space Alianceeste bazată pe supravegherea strictă a poziţiei obiectului zburător neidentificat, timp de jumătate de an. Experţii, care au denumit obiectul cu indicativul 39765, au început monitorizarea ciudaului OZN, după ce ruşii au plasat în spaţiu trei sateliţi de telecomunicaţie militari.

Sau cel puţin aşa au anunţat. De altfel, o analiză publicată recent de New York Daily News descrie misteriosul 39765 ca fiind "ucigaş de sateliţi", un satelit fantomă trimis special de ruşi pe orbită în acest scop.

Încă de la lansarea anunţată de ruşi NORAD (nr. organizaţia militară responsabilă cu monitorizarea şi apărarea spaţiului aerian al SUA) a identificat un al patrulea obiect care orbita în jurul Pământului, clasificat drept deşeu spaţial în urma lansării, dar şi un al cincilea obiect, misterios, care nu era justificat de scenariul lansării. În cercurile militare obiectul respectiv atrăsese deja atenţia, fiind sub observaţie strictă.

"Acest zbor a fost efectuat pe 23 mai de o rachetă Rockot Breeze KM plecată de la baza spaţială din Plesetsk. La momentul respectiv Rusia anunţase că pasageri la bord trei sateliţi de telecomunicatie militari din clasa Strela 3M (Cosmos 2496, 2497 şi 2498)", scrie Space Aliance, site specializat in prezentarea misiunilor spaţiale. Este prezentată şi înregistrarea video a lansării rachetei care a dus sateliţii militari în spaţiu (jos).

Misteriosul obiect zburator neidentificat, inregistrat cu numărul 39765, a continuat să coboare pe orbită, până la sfârşitul lunii august, demonstrând clar că nu este vorba de un fragment pasiv ci de o platformă activă care are capabilităţi de deplasare. Ulterior aliniindu-se, în prima parte a lunii noiembrie, în acelaşi plan orbital cu unul din sateliţii militari ruseşti, chiar şi un posibil rendez-vous.

După ce au analizat manevrele făcute de misteriosul OZN şi modul în care s-au aliniat sateliţii, specialiştii au ajuns la o concluzie interesantă privind 39765.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate