RUSIA. Șapte manifestanți ANTI-PUTIN, condamnați la închisoare. Alte 200 de persoane, arestate în fața tribunalului

RUSIA. Șapte manifestanți ANTI-PUTIN, condamnați la închisoare. Alte 200 de persoane, arestate în fața tribunalului

Aproape 200 de persoane au fost reţinute de poliţia rusă, în faţa tribunalului din Moscova unde au fost condamnaţi, azi, opt opozanţi ai lui Vladimir Putin pentru violenţele din timpul unei manifestații anti-Putin în 2012.

Manifestanţii au scandat „Maidan”, aluzie la Piaţa Independenţei din capitala Ucrainei, epicentrul protestelor ce au condus la înlăturarea preşedintelui Viktor Ianukovici de la putere, iar poliţiştilor ruşi le-au spus „Berkut”, numele trupelor speciale ucrainene, care au intervenit pentru reprimarea manifestaţiilor de la Kiev.

Dintre cei opt condamnaţi, numai Alexandra Duhanina, singura femeie care a fost judecată, a primit o pedeapsă cu suspendare, ceilalţi şapte urmând să fie încarceraţi, ei primind pedepse de până la patru ani de închisoare cu executare. Rudelor acestora sunt de părere că sentinţele pronunţate sunt motivate de dorinţa Moscovei de a transmite un mesaj de fermitate în contextul evoluţiilor din Ucraina.

Cei condamnaţi au fost consideraţi vinovaţi de instanţă pentru protestele violente şi pentru atacarea forţelor de ordine în timpul manifestaţiei de pe data de 6 mai 2102, în ajunul reînvestirii lui Vladimir Putin la Kremlin după ce acesta ocupase anterior postul de prim-ministru între două mandate prezidenţiale.

Ne puteți urmări și pe Google News