Editura Evenimentul si Capital

Rusia redeschide ancheta în cazul asasinarii Romanovilor. Rămăşiţele familiei imperiale au fost exhumate

Ţarul Nicolae al II-lea, soţia sa, Alexandra, marile ducese Anastasia, Maria, Olga, Tatiana şi ţareviciul Alexei
Autor: | | 0 Comentarii | 788 Vizualizari

La aproape un secol de la groaznicul asasinat din subsolul Casei Ipatiev, rămăşiţele pământeşti ale ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, şi ale soţiei acestuia, Alexandra, înmormântate cu onoruri militare la Sankt Petersburg în 1998, au fost exhumate după ce Parchetul din Rusia a decis să redeschidă ancheta.

“Am hotărât să luăm totul de la zero şi să efectuăm din nou expertizele necesare. În acest scop, am prelevat fragmente din rămăşiţele lui Nicolae al II-lea şi ale împărătesei Alexandra Fiodorovna”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului de anchetă din cadrul Parchetului, Vladimir Markin.

Autorităţile nu au explicat ce fel de expertiză intenţionează să efectueze. Acest caz, care fusese clasat de Comitetul de anchetă al Parchetului în 2011, a fost redeschis la solicitarea urmaşilor familiei imperiale ruse şi a Bisericii Ortodoxe din Rusia, care şi-a exprimat de mai multă vreme îndoiala în legătură cu autenticitatea osemintelor considerate a fi ale membrilor familiei Romanov. Osemintele ţarului, soţiei sale şi a trei dintre fiicele lor - Olga, Tatiana, Anastasia - au fost exhumate în 1991, identificate ca atare de autorităţile ruse în 1998 şi înmormântate în fosta capitală imperială, în prezenţa preşedintelui de atunci, Boris Elţin, şi a reprezentanţilor casei regale. Însă, în octombrie 2007, într-o pădure de lângă Ekaterinburg (în regiunea Uralilor), au fost găsite alte oseminte, iar rezultatele testelor ADN au arătat că aparţineau ţareviciului Alexei şi surorii lui Maria. În octombrie 2008, Tribunalul Suprem al Rusiei a reabilitat familia imperială şi a stabilit că ţarul Nicolae al II-lea , soţia şi copiii lui au fost victime ale represiunii politice bolşevice. Investigaţia legată de acest caz a fost închisă de Comitetul de anchetă al Parchetului în 2011.

Ţarul Nicolae al II-lea, soţia sa, Alexandra, cele patru fiice ale lor, marile ducese Anastasia, Maria, Olga şi Tatiana, ţareviciul Alexei şi patru servitori au fost ucişi, în noaptea de 16 spre 17 iulie 1918, în subsolul Casei Ipatiev (foto sus) din oraşul Ekaterinburg. Asasinii bolşevici le-au spus să se alinieze pentru o fotografie de familie şi apoi au deschis focul asupra lor. Cei care nu au murit pe loc au fost spintecaţi cu baionetele.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate