Rusia a expulzat un jurnalist american critic la adresa Kremlinului

Rusia a expulzat un jurnalist american critic la adresa Kremlinului

Ziaristul american David Satter, expulzat din Rusia, a “încălcat flagrant" legea privind migraţia şi are interdicţie de intrare în această ţară timp de cinci ani, potrivit unui comunicat difuzat astăzi de Ministerul rus de Externe.

Ziaristul “nu a primit viză de intrare în mai multe rânduri din cauza încălcărilor flagrante ale legii privind migraţia. Acest cetăţean american s-a aflat ilegal pe teritoriul Rusiei între 22 şi 26 noiembrie 2013", se arată în comunicatul citat de AFP.

“El are interdicţie să intre în Rusia pe cinci ani începând de la expulzarea sa" pe 4 decembrie, precizează sursa citată.

“În cursul unei audieri la tribunalul Taganski din Moscova, pe 29 noiembrie, David Satter a fost declarat vinovat pentru o infracţiune administrativă. El şi-a recunoscut vinovăţia. Tribunalul l-a condamnat la o amendă şi expulzarea din Rusia", potrivit ministerului.

Ne puteți urmări și pe Google News

“La 4 decembrie 2013, D.A Satter a părăsit Rusia", menţionează ministerul care subliniază că acesta este “unul dintre cele 500.000 de cazuri de cetăţeni străini care au interdicţie să intre în Rusia pentru o perioadă cuprinsă între trei şi 10 ani".

Satter, fost correspondent la Moscova al cotidianului Financial Times, este acum consilier al Europei Libere şi un journalist cu poziţii critice la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin. "Mă cunosc foarte, foarte bine" a declarat pentru BBC jurnalistul, care acoperă Rusia de aproape patru decenii.El este autorul mai multor cărți despre URSS și Rusia, una din ele fiind intitulată Ascensiunea statului criminal rus.