Editura Evenimentul si Capital

Rosalia Lombardo, copila moartă de o sută de ani care nu a putrezit şi, care, uneori, închide şi deschide ochii | VIDEO

Rosalia Lombardo
Autor: | | 0 Comentarii | 2970 Vizualizari

În oraşul sicilian Palermo, în catacombele călugărilor capucini, se află mumia unei fetiţe de doi ani, care a murit în 1920. Micuţul trup, perfect conservat, a fost îmbălsămat de un localnic, Alfredo Salafia, care ar fi folosit o tehnică rămasă secretă o lungă perioadă de timp. Mulţi dintre vizitatori susţin, de la o vreme, că ar fi remarcat un fapt ieşit din comun: uneori, mumia clipeşte sau cel puţin aşa pare.

Rosalia Lombardo a murit la numai 2 ani, de pneumonie, în 1920. Trupul firav al copilei dispărute atât de prematur fusese marcat de nenumărate suferinţe pe parcursul scurtei sale vieţi. Copleşit de durere, tatăl copilei l-a rugat pe îmbălsămătorul sicilian să se asigure că moartea şi timpul nu vor distruge chipul frumos al copilei.

În ceea ce priveşte, posibilitatea ca mumia să clipească uneori, Dario Piombino-Mascali, curatorul Catacombelor Capucine din Palermo, lămureşte amuzat acest mister: este doar o ilzuie optică, provocată de lumina care este filtrată în mod diferit în decursul zilei prin ferestrele laterale. În plus, mumia a fost mutată recent într-un sicriu nou de sticlă, care o protejează de umezeală, iar acum este pusă în poziţie perfect orizontală. Vizitatorii pot vedea mai bine genele fetiţei ai cărei ochi nu fost niciodată complet închişi.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate