Editura Evenimentul si Capital

ROMICA JURCĂ, adusă la TVR de ELENA CEAUȘESCU? Cunoscutul meteorolog, atacat dur de fostul șef al știrilor TVR

Autor: | | 1 Comentarii | 485 Vizualizari

După ce Romica Jurcă l-a acuzat pe Claudiu Lucaci că a vrut să o înlăture de la TVR, jurnalistul a răspuns pe Facebook că a fost pusă la televiziunea publică prin ordin de la „CABINETUL 2”

Într-o emisiune la postul tabloid Antena Stars, Romica Jurcă a spus că fostul șef al știrilor, Claudiu Lucaci a vrut să o înlăture de la rubrica Meteo, atunci când a devenit șef al știrilor TVR. „Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci (…) Astfel de intenţii a avut de când a ajuns şef la Ştiri, iar de fiecare dată motiva că «nu se mai acceptă colaboratori», ceea ce era şi este o foarte mare minciună (…) Consiliul de Administraţie a aprobat să fiu menţinută în TVR şi să mi se încheie alt contract. (…) În acest sens a fost emisă o hotărâre (…) pe care directorul Lucaci a refuzat să o pună în aplicare până la începutul lunii noiembrie 2014″.

Lucaci a avut o reacție foarte dură la adresa afirmațiilor. Într-o postare pe Facebook, el a spus că specialista meteo a fost adusă în TVR prin ordin de la Elena Ceaușescu și că aceasta “s-a ocupat cu livrarea de rapoarte meteo și despre colegi”.

Claudiu Lucaci, pe Facebook:

„Sunt o resursă de cunoaştere şi informaţie. Şi, din când în când, mă provoacă vreun frustrat să-l pun la punct. Azi m-am gândit să-i răspund unei viitoare pensionare care a profitat de toate regimurile pentru a înşela încrederea oamenilor. A început să colaboreze cu TVR prin ordin de la cabinetul 2. Pentru cei mai tineri, codificarea înseamnă Elena Ceauşescu.

S-a ocupat cu livrarea de rapoarte meteo şi despre noii săi colegi. După 1990, s-a transformat în specialist meteo.

A profitat, din nou, de relaţiile sale cu «foştii». Le-a arătat colegilor săi că, indiferent de puterea politică, de regimul consitituţional, are impunitate. Astfel a fentat lustraţia şi i-a sfidat pe colegi. Pe cei de la locul de muncă şi pe cei unde colabora. Pe primii i-a denigrat şi îndepărtat de colaborarea cu TVR, pe ultimii îi tapa de bani şi simula monopolul absolut pe sursele de informare.

A renunţat cu plăcere la TVR când a descoperit că poate face şi mai mulţi bani la altă televiziune. Şi-a angajat şi copilul în acel loc. Apoi, când patronii au descoperit că nu performează, a revenit de unde a plecat. Pentru un salariu şi mai mare şi condiţii de demnitar (maşină, telefon, concediu plătit). A dat la o parte angajaţi nevinovaţi şi a blocat ani de zile concurenţa pe post.

A ascuns TVR faptul că toate datele meteo se puteau obţine gratuit şi că mulţi colegi de-ai săi şi-ar fi dorit să colaboreze gratuit cu TVR. I-a fost păstrată colaborarea, ani de zile, în ciuda acestor lucruri.

Când nu au mai fost bani i s-a atras atenţia că TVR nu este instituţie de asistenţă socială. Că alţii, mai tineri, n-au loc de muncă. Că risipa ne-a dus la sapă de lemn. Şi atunci a început să facă ce a fost învăţată în tinereţe: note informative, ameninţări, intervenţii la conducere, şantaj. Cu astfel de oameni, România încă nu s-a despărţit de trecutul său odios. Ei continuă să ne intoxice viaţa şi conştiinţele”, a scris Lucaci pe Facebook.

Pagina 1 din 1
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate