Editura Evenimentul si Capital

ROMATSA vs. fraţii Micula: Tribunalul de la Bruxelles a dat câştig de cauză Administraţiei

Autor: | | 1 Comentarii | 1104 Vizualizari

Tribunalul din Bruxelles a dat câştig de cauză Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA la contestaţia depusă împotriva executării silite a banilor datoraţi acesteia de către EUROCONTROL, în urma procesului fraţilor Micula cu statul român.

„În urma sentinţei pronunţate în data de 25 ianuarie 2016, contestaţia executorie depusă de ROMATSA la Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles împotriva executării silite instituite de fraţii Micula, a fost admisă. Instanţele belgiene au dat câştig de cauză ROMATSA la contestaţia depusă de regie împotriva executării silite a banilor datoraţi acesteia, de către EUROCONTROL, în urma procesului fraţilor Micula cu statul român”, se arată pe site-ul ROMATSA.

Hotărârea Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles este executorie şi stipulează că: - se ridică sechestrul în cel mai scurt timp (5 zile); - stabileşte sumele ce vor fi plătite ca daune morale, de către Viorel Micula, statului român şi ROMATSA.

„Reamintim că, în luna septembrie 2015, ROMATSA a fost notificată de către EUROCONTROL cu privire la existenţa unui act de executare silită transmis de către un executor judecătoresc belgian asupra fondurilor cuvenite regiei, în urma prestării de servicii de trafic aerian, cauzată de procesul dintre fraţii Micula şi statul român”, se arată în comunicat.

În septembrie 2015, ROMATSA a fost notificată de către EUROCONTROL cu privire la existenţa unui act de executare silită transmis de un executor judecătoresc belgian asupra fondurilor cuvenite regiei, obţinute din activitatea de prestare de servicii de trafic aerian, în urma procesului dintre fraţii Micula şi statul român, informează Agerpres.

Drept urmare, conturile bancare ale ROMATSA nu au mai fost alimentate cu sumele de bani aferente serviciilor deja efectuate de dirijare a traficului aerian, întrucât, în urma unei hotărâri a instanţei de judecată din Belgia, sumele colectate de EUROCONTROL în numele ROMATSA au fost blocate în contul unei datorii a statului român. Ministerul Finanţelor a informat în 16 decembrie 2015 că nu trebuie să le mai plătească încă o dată suma de 376 milioane de lei fraţilor Viorel şi Ioan Micula, precum şi dobânda aferentă, aşa cum a dispus Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor Relative la Investiţii (ICSID) în condiţiile în care Curtea Constituţională a României a respins excepţia de neconstituţionalitate privind legislaţia în baza căreia statul român a făcut plata dispusă de tribunalul ICSID, cu sediul la Washington.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate