Editura Evenimentul si Capital

Romanul Amantul japonez - o poveste de iubire interzisă, niciodată încheiată însă

Amantul japonez - ultimul roman al scriitoarei Isabel Allende
Autor: | | 1 Comentarii | 1500 Vizualizari

Miercuri, 24 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) puteți participa la o serată literară dedicată îndrăgitei scriitoare Isabel Allende şi celui mai nou roman al său, Amantul japonez, publicat recent la editura Humanitas Fiction. Prezintă cartea scriitorii Ioana Bâldea Constantinescu, Ana Barton şi Andrei Crăciun, dar şi preşedintele Fundaţiei Calea Victoriei, Sandra Ecobescu. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director editoral Humanitas Fiction.

O dublă poveste de dragoste, la distanță de mai bine de jumătate de secol, se dezvăluie treptat în Amantul japonez. Scris cu aceeaşi atenţie pentru amănuntul istoric şi profundă înţelegere a personajelor care au constituit dintotdeauna marca scriitoarei Isabel Allende, romanul Amantul japonez semnalează întoarcerea autoarei la povestea clasică, de largă respiraţie, fiind totodată un omagiu emoţionant adus sufletului omenesc şi stăruinţei în dragoste, într-o lume a necontenitelor schimbări. Câteva repere

Irina Bazili este tânăra îngrijitoare charismatică a Almei Belasco, la azilul de bătrâni Lark House. Trecutul ei e un secret la fel de bine păzit ca și al bătrânei doamne. Fascinată de personalitatea Almei, Irina reușește, cu ajutorul nepotului acesteia, Seth, să descopere o frumoasă poveste de iubire interzisă, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Treptat devine însă limpede că povestea nu s-a încheiat niciodată, pentru că dragostea nu are vârstă, și Irina însăși hotărăște să îi dea o șansă lui Seth.  „Monumental. O poveste care se desfășoară pe mai multe generaţii, despre soartă, război și puterea dragostei.“ (Harper’s Bazaar) Cine este Isabel Allende?

Nepoată a fostului preşedinte chilian Salvador Allende, Isabel s-a născut pe 2 august 1942 la Lima, în Peru. Îşi petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de 15 ani şi lucrează ca ziaristă. În 1982, primul ei roman, Casa spiritelor, are un succes fulminant şi devine imediat bestseller internaţional. În 1984 publică Despre dragoste şi umbră, apoi Eva Luna (1987), Povestirile Evei Luna (1989) şi Planul infinit (1991). În 1992, fiica scriitoarei, bolnavă de porfirie, moare. Următoarea ei carte, Paula (1994), îi este dedicată. De mult succes se bucură volumul Afrodita (1997), romanele Fiica norocului (1999) şi Portret în sepia (2000), volumul de memorii Ţara mea inventată (2003) şi romanul Zorro (2005). În 2006 îi apare romanul Inés a sufletului meu, în 2007, volumul autobiografic Suma zilelor, în 2009, romanul Insula de sub mare, în 2011, Caietul Mayei, iar în 2012, volumul Dragoste. În 2014 vede lumina tiparului thrillerul Jocul Ripper și în 2015, romanul Amantul japonez. În 1994, statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres, iar în 2004 a fost primită în American Academy of Arts and Letters.

Isabel Allende în cifre

  • 21 de cărți publicate
  • 35 este numărul limbilor în care sunt traduse cărțile ei
  • 65 de milioane de exemplare vândute
  • 12 doctorate onorifice
  • 50 de premii în peste 15 țări
  • două filme de succes realizate după romanele ei

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, pana la data de 24 februarie, ora 18.30.  

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate