Editura Evenimentul si Capital

Românii din Harghita, Covasna şi Mureş au UN MESAJ IMPORTANT PENTRU GUVERNANŢI. Fără discriminare şi lipsă de respect

Forumul Civic al Romanilor
Autor: | | 3 Comentarii | 848 Vizualizari

Într-o întâlnire derulată sâmbătă la Miercurea Ciuc, la zece ani de la înfiinţarea organizaţiei, Forumul Civic al Românilor a cerut respectarea drepturilor constituţionale pentru românii din Covasna, Harghita şi Mureş.

Preşedintele de onoare al FCRCHM, prof. dr. Ioan Lăcătuşu, a declarat că românii din Harghita, Covasna şi Mureş doresc să nu mai fie discriminaţi, să se simtă acasă în această zonă, iar noul guvern să includă pe lista priorităţilor şi doleanţele lor.

“Dorim ca ţara să se raporteze altfel la noi. Dorim ca această schimbare aşteptată de societatea românească de la noul Guvern să includă şi doleanţele noastre îndreptăţite. Nu cerem privilegii, dorim să se elimine discriminările, dorim să ne simţim acasă, aici, la izvoarele Mureşului şi Oltului, aici, în curbura Carpaţilor. Dorim ca tinerii noştri, copiii noştri, nepoţii noştri, să aibă perspective, să se realizeze aici şi nu în altă parte”, a Lăcătuşu, conform Agerpres.

Din întâlnirilor organizate cu reprezentanţii românilor din Harghita, Covasna şi Mureş din care a reieşit că în cele trei judeţe majoritatea românească, devenită “minoritate numerică locală dominată”, este condamnată la deznaţionalizare, discriminare sau emigrare, iar “minoritatea dominantă ungară” este protejată de măsuri de discriminare pozitivă.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate