Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

ROMÂNIA PARALIZATĂ DE VISCOL. A2 şi A4 sunt ÎNCHISE, iar 131 de trenuri au fost ANULATE. Gabriela Firea, despre cum s-a făcut deszăpezirea în Bucureşti: Noi ne-am făcut datoria. Pentru firmele de salubritate vor fi cu siguranţă sancţiuni | UPDATE

Cum se circulă în condiţii de viscol
Autor: | | 43 Comentarii | 8814 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Autorităţile rutiere au închis, din cauza viscolului, autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea, precum şi zeci de drumuri naţionale din judeţe din sud-estul ţării, vizibilitatea fiind scăzută sub 10 de metri. Autostrada A3 București - Ploiești a fost redeschisă.

CITITORII AU LA DISPOZIŢIE ADRESA secretariat@evzgroup.ro PENTRU IMAGINI ŞI RELATĂRI DESPRE CONDIŢIILE METEO EXTREME.

Update cu situaţiile din Bucureşti şi ţară, ora 14:30:

DECES LA GALAŢI

Un bărbat, de 60 ani, a murit, miercuri, după ce ar fi căzut în zăpada din curtea casei și a intrat în stop cardiac, potrivit Agerpres.

DIRIJARE LA METROU

Conform reprezentanţilor Metrorex, Poliția Metrou dirijează călătorii în stațiile cu un trafic crescut, iar pentru evitarea supra-aglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului.

La ora actuală, funcționează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri și 3 rezerve, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 — 9:00 și 17:00 — 19:00), pe toate magistralele, după cum urmează: Magistrala 1 — cu 22 trenuri și o rezervă, Magistrala 2 — cu 21 trenuri și o rezervă, Magistrala 3 — cu 15 trenuri și Magistrala 4 — cu 4 trenuri și o rezervă. Cei de la Metrorex susțin că succesiunea trenurilor are loc la intervale de maximum 3 minute la orele de vârf pe Magistrala 2, de cel mult 2-3 minute, pe tronsonul comun al Magistralelor 1 și 3 (Eroilor — Nicolae Grigorescu), respectiv între 5-6 minute în restul timpului.

MILITARII ACŢIONEAZĂ ÎN TULCEA ŞI CONSTANŢA

Forțe și mijloace ale Ministerului Apărării Naționale acționează în județele Constanța și Tulcea în sprijinul populației afectate de viscol și căderile masive de zăpadă. Remorcherul fluvial 328 al Secției 325 Logistică Tulcea, cu 6 militari la bord, asigură, începând cu ora 7,00, transportul persoanelor între localitățile Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu. Armata este pregătită să intervină în primă urgență cu peste 3.500 de militari și circa 660 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum și cu cinci elicoptere și o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române. 

UNIVERSITATEA BUCUREŞTI A SUSPENDAT CURSURILE PÂNĂ LUNI

Universității București a anunțat suspendarea cursurilor pentru zilele de miercuri, joi, vineri, având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, potrivit site-ului instituției de învățământ superior. "Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, conducerea Universității din București a luat decizia suspendării activităților didactice în zilele de 11, 12 și 13 ianuarie 2017. Cursurile vor fi reluate în toate facultățile Universității din București, conform orarelor stabilite, începând de luni, 16 ianuarie", se arată într-un anunț al UB.

Academia de Studii Economice a decis că toate activitățile de evaluare din perioada 11 — 14 ianuarie vor fi programate la o dată ulterioară până la începutul sesiunii de iarnă, având în vedere că din cauza vremii nefavorabile o parte dintre studenții care au domiciliul în afara Capitalei nu ar putea să ajungă la facultăți.

UPDATE CFR PENTRU RUTA CONSTANŢA - FETEŞTI

Trenul IR 1862 care circula pe relația Constanța - Fetești - Făurei - Iași a fost retras în stația CF Constanța la ora 4:50, iar pentru continuarea călătoriei pasagerii au fost preluați de trenul suplimentar 12096 care a plecat din Constanța în cursul dimineții, la ora 7:30, spre București, cu plug de zăpadă antemergător, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, conform CFR SA. "Menționăm faptul că, în cursul nopții de 10/11 ianuarie, plugul locomotivei s-a rupt în urma impactului cu un corp străin aflat în gabarit, între stațiile Dorobanțu și Medgidia. Călătorilor li s-a asigurat în gara Constanța asistență, ceai și alimente", afirmă reprezentanții companiei.

Potrivit sursei citate, nu sunt linii închise și nici trenuri blocate pe rețeaua feroviară, însă circulația este adaptată la condițiile meteo nefavorabile, de ninsori abundente și viscol.

Pe magistrala București — Constanța, trenurile circulă remorcate cu locomotive Diesel și cu plug antemergător, din cauza pericolului formării de suluri de zăpadă.

CFR SA avertizează că se înregistrează întârzieri în circulație, acestea fiind determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo nefavorabile de vânt puternic și ninsori abundente, de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri pentru deszăpezire.

Update cu străzile din Bucureşti ora 11:00. Vedeţi mai jos cum se circulă cu maşina în Bucureşti pe Şoseaua Oleniţei, Pasaj Basarab şi Piaţa Universităţii

 
Update cu situaţiile din Bucureşti şi ţară, ora 10:30:

TRAFIC AERIAN ÎN CONDIŢII DE IARNĂ

Traficul aerian aeroporturile Henri Coandă și Băneasa Aurel Vlaicu se desfășoară în condiții de iarnă. Nicio cursă nu a fost anulată, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), conform Agerpres. Informații în timp real despre situația zborurilor pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Cum se circula în Bucureşti

TOATE DRUMURILE ÎNCHISE LA CĂLĂRAŞI

Toate drumurile comunale și județene din Călărași sunt închise traficului rutier, iar circulația fluvială pe Dunăre este oprită. ''În continuare județul se află sub cod portocaliu de viscol, ger și zăpadă, toate drumurile comunale, județene, inclusiv A2 sunt închise și toate utilajele lucrează la foc continuu pentru degajarea acestora. Totodată, ISU a intervenit în noaptea de marți spre miercuri în 31 de situații, fiind blocate în zăpadă 31 de autoturisme și două autotrenuri în mai multe localități de pe raza județului. Toate intervențiile au fost finalizate cu succes, fiind salvate 54 de persoane din mașinile respective. Tot pe timpul nopții am transportat cu șenilatele în condiții de siguranță trei gravide, una în vârstă de 19 ani din Lehliu sat, o alta de 23 de ani din Luica, aflată la a doua naștere, și una în vârstă de 44 de ani din comuna Frumușani, aflată la a 11-a naștere'', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

CURSURI SUSPENDATE DIN CAUZA VREMII

Cursurile vor fi suspendate joi și vineri din cauza vremii nefavorabile în județele Constanța, Călărași, Tulcea, Vrancea, Ilfov și în București.

SPRE BULGARIA DOAR PE LA GIURGIU-RUSE Şi CALAFAT-VIDIN

Circulația autovehiculelor se desfășoară pentru trecerea frontierei de la granița cu Republica Bulgaria doar prin punctele Giurgiu - Ruse și Calafat - Vidin, din cauza condițiilor meteo nefavorabile 'Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în punctele de trecere ale frontierei de la granița cu Republica Bulgaria circulația autovehiculelor se desfășoară doar prin Punctul de trecere a Frontierei Giurgiu — Ruse pentru autovehicule în greutate de până la 7,5 tone și PTF Calafat — Vidin pentru toate categoriile de autovehicule', se arată în comunicatul de presă al IGPF.

TULCEA BLOCATĂ

Traficul autovehiculelor pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și județene din Tulcea a fost blocat, nemaifiind asigurată nicio legătură rutieră cu județele vecine. Autoritățile au decis din noaptea de marți spre miercuri închiderea unor tronsoane ale drumurilor naționale Tulcea-Constanța și Tulcea-București. În dimineața acestei zile, au fost închise și tronsoane ale drumurilor naționale spre Galați și Brăila, din cauza zăpezii.  La ieșirea din municipiu pe drumul județean care face legătura cu localitățile Agighiol, Sarichioi și Jurilovca a fost instituit filtru auto. Și la ieșirile din municipiul Tulcea pe drumurile naționale sunt filtre ale polițiștilor și jandarmilor, șoferii fiind întorși din drum. Ambulanțele merg spre diverse cazuri însoțite de utilaje ale societăților angajate de autorități.

MAI ACŢIONEAZĂ LA IALOMIŢA ŞI CONSTANŢA

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționează miercuri pentru deblocarea a 24 persoane rămase blocate în autoturisme:12 în județul Ialomița și 12 în județul Constanța. "Forțele MAI au desfășurat 97 de intervenții, în urma cărora au fost deblocate 409 auto și 1.002 persoane. Cele mai multe intervenții au fost executate în județul Constanța, unde au fost deblocate 245 auto și 816 persoane. Toate autovehiculele aflate în deplasare pe A2 au fost scoase în siguranță de pe autostradă și și-au continuat deplasarea către destinații, nicio persoană nu a rămas blocată", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

la nivel național au fost efectuate 9.728 intervenții medicale de către serviciile de ambulanță (8.637) și SMURD (1.091), din care 258 pentru gravide și 159 pentru persoane dializate.

Traficul este în continuare închis pe anumite căi rutiere din 12 județe respectiv autostrăzile A2, A3 și A4, 29 sectoare din 25 drumuri naționale și 89 drumuri județene.

În București, traficul rutier este blocat pe ambele sensuri pe bulevardul Regina Maria, sector 5, (zona intersecției dintre bulevardul George Coșbuc și șoseaua Viilor), din cauza prăbușirii unui perete al unei clădiri dezafectate.

Aeroporturile sunt deschise. Pe aeroportul internațional "Henri Coandă" se înregistrează 12 curse aeriene întârziate, din cauza operațiunilor de deszăpezire a pistelor.

Pe calea ferată, nouă trenuri au întârzieri semnificative, de peste 60 de minute, iar deplasarea a 46 a fost anulată.

Sunt închise porturile Constanța, Mangalia, Medgidia, Midia și Bara Sulina, precum și șapte căi navigabile: Braț Borcea (între km 7 — 16), Braț Măcin (între km 10, 28, 34, 39 — 15, 32, 36, 65) și brațele Chilia, Sf. Gheorghe, Canal Caraorman, Canal Poarta Albă — Midia Năvodari, Canalul Dunăre — Marea Neagră (între km 0 — 15), Fluviul Dunărea, între km 1075 — 175 și 150 — 160.

În punctele de trecere a frontierei (PTF) se semnalează restricții în PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele la frontiera cu Bulgaria, unde, din cauza imposibilității transbordării cu bacul, nu se desfășoară activitățile specifice de trecere.

În PTF Vama Veche traficul rutier este închis pentru toate categoriile de autovehicule, dinspre România către Bulgaria.

Elicopterul SMURD este pregătit să decoleze, după deszăpezirea heliportului Aerobazei Constanța, pentru preluarea unui pacient în comă, din comuna Dumbrăveni, diagnosticat cu posibil accident vascular cerebral, care a fost găzduit peste noapte în sediul primăriei

Update cu situaţiile din Bucureşti şi ţară, ora 9:15:

Circulația tramvaielor liniei 41 a fost reluată după 25 de minute de blocaj, iar reprezentanţii RATB au anunţat că au suplimentat mijloacele de transport în comun.

Circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost blocată miercuri dimineață în jurul orei 7:00, timp de 25 de minute, din cauza unui tramvai care s-a defectat în zona stadionului Ghencea, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport București (RATB), Constantin Tobescu: „(…) La această oră se circulă cu toate mijloacele de transport, dar în condiții de iarnă. Toți lucrătorii sunt în stradă pentru a asigura monitorizare și a acționa în zona refugiilor. Singurele probleme pe care le avem sunt în zona liniilor deviate de tramvai 32 și 23 din Piața Coșbuc. Aici am introdus și o linie navetă de autobuze pe zona Depoul Alexandriei și Piața Chirigiu."

TRENURI ANULATE, HAOS LA CFR

Reprezentanţii CFR Călători au anunţat că 80 de trenuri au fost anulate miercuri, la ora 6:00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

PESTE 1.000 DE PERSOANE SALVATE DE FURIA IERNII

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că până miercuri la ora 6:00 au fost deblocate 409 mașini, fiind salvate 1.002 persoane de către echipajele de intervenție. În prezent, nu sunt blocate persoane pe autostrada A2. "Am reușit să evităm un blocaj sau persoane care să rămână pe autostrada A2 pentru că s-a luat decizia închiderii precoce a autostrăzii. La acest moment, sunt închise A2, A4, A3, care a fost închisă în cursul acestei dimineți", a afirmat șeful DSU.

SLOIURI PE DUNĂRE, 5.500 DE LOCUINŢE DIN JUDEŢUL BRĂILA, FĂRĂ ELECTRICITATE

Peste 5.500 de locuințe din Brăila sunt fără energie electrică, iar toate drumurile naționale și județene sunt închise. De asemenea, pe 90% din suprafața Dunării curg sloiuri. Localitățile Scărlătești, Vultureni, Dudescu, Zăvoaia, Dudești, Tătaru, Viziru, Lanurile au rămas fără electricitate. Toate drumurile naționale și județene sunt închise.

Pe brațul Măcin, între km 0 — km 10, s-a format pod de gheață, iar bacurile au restricție de navigare, circulând în condiții de iarnă doar pentru rezolvarea situațiilor de urgență.

SITUAŢII CRITICE ŞI LA BUZĂU

Aproximativ 650 de abonați din localitatea Padina au rămas fără curent electric în urma unor defecțiuni survenite în rețeaua de alimentare. Patru drumuri naționale din județul Buzău au fost închise în cursul nopții trecute din cauza zăpezii și a viscolului: DN 2 Râmnicu Sărat — limita cu județul Ialomița, DN 2B tronsonul Buzău — limita cu județul Brăila, DN 2C tronsonul Costești — Padina și DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita cu județul Brăila.

UPDATE Conform România TV, 14 persoane au murit din cauza frigului.

În judeţul Constanţa, sunt închise DN 22 tronsonul Ovidiu-Mihai Viteazu; DN 3 tronsonul Constanţa - Ostrov; DN 3C tronsonul Constanţa - Ovidiu; DN 38 tronsonul Agigea - Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria); DN 22C tronsonul Constanţa - Cernavodă; DN 2A tronsonul Hârşova - Ovidiu; DN 22A tronsonul Hârşova - limita judeţului Tulcea; DN 39E tronsonul Constanţa - Cumpăna. 

În judeţul Tulcea, sunt închise DN 22 tronsonul Baia - limita jud. Constanţa; DN 22A tronsonul Topolog - limita jud. Ct; DN 22D tronsonul Măcin - Horia; DN 22F tronsonul Izvoarele - Nalbant, iar în judeţul Călăraşi, DN 3 tronsonul limita jud. IF - Chiciu; DN 3A tronsonul Lehliu Gară - limita jud. Ialomiţa; DN 3B tronsonul Călăraşi - limita jud. Ialomiţa; DN 21 tronsonul Călăraşi - limita jud. IL; DN 31 tronsonul Olteniţa - Cuza Vodă; DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov - Olteniţa;  DN 41 tronsonul Olteniţa - limita jud. Giurgiu. 

În Ialomiţa, în aceeaşi situaţie sunt DN 1D limita jud. PH - Urziceni; DN 3A tronsonul limita jud. CL - Feteşti; DN 3B tronsonul limita jud. CL - Gura Ialomiţei; DN 21 tronsonul limita jud. BR - limita jud. CL; DN 21A tronsonul limita jud. BR - Ţăndărei; DN 2 limita jud. IF - limita jud. BZ; DN 2A tronsonul Malu - limita jud. CT; DN 2C tronsonul Tovărăşia - Slobozia.  În judeţul Brăila, sunt blocate DN 21 tronsonul Brăila - limita jud. BZ; DN 21A Bărăganul - limita jud. IL; DN 22 tronsonul Brăila - Grădiştea; DN 22B tronsonul Brăila - Galaţi; DN 2B tronsonul limita jud. BZ - Brăila; tronsonul Brăila - Şendreni (E87); DN 23 tronsonul Brăila - limita jud. VN.  Închise sunt şi, în judeţul Galaţi, DN 24D tronsonul Tuluceşti - limita jud. VS, iar în judeţul Buzău, DN 2 limita jud. IL - Râmnicu Sărat; DN 2B tronsonul Buzău - limita jud. BR; DN 2C tronsonul Costeşti - Padina; DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat - limita jud. BR.  În judeţul Vrancea sunt închise DN 23 tronsonul Năneşti - Măicăneşti - limita jud. BR; DN 23A tronsonul Gologanu - Ciorăşti; DN 23B tronsonul Măicăneşti - Ciorăşti, iar în Ilfov, DN 2 tronsonul DNCB - limita jud. IL (deviere trafic DN1 - DN1B - Buzău); DN 3 tronsonul DNCB - limita jud. CL; DN 4 tronsonul DNCB - limita jud. CL; DN 5 tronsonul DNCB - limita jud. GR.  În judeţul Giurgiu sunt închise DN 41 tronsonul Băneasa - limita jud. CL; DN 5 tronsonul Giurgiu - limita jud. IF, iar în Prahova, DN 1D tronsonul Albeşti Paleologu - limita jud. IL.  Restricţionat este, în judeţul Olt, DN 54A Corabia - Ianca - limită jud. Dolj (restricţie 12,5 t)

Surse foto: Petre Zarioiu, Dragos Asaftei
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate