Editura Evenimentul si Capital

România și SUA intensifică schimbul de informații. ÎNTĂRIREA SECURITĂȚII este prioritară. Discuții între ambasadorul american și ministrul de Interne Petre Tobă

Ministrul afacerilor interne Petre Tobă și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm (Foto:MAI)
Autor: | | 0 Comentarii | 563 Vizualizari

La sediul Ministerului Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul afacerilor interne, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România. Întărirea securităţii şi intensificarea schimbului de informaţii în actualul context geopolitic regional au fost principalele teme de discuție ale celor doi oficiali.

În cadrul întrevederii de marți, 25 noiembrie, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, și Excelența Sa ambasadorul Hans Klemm au subliniat necesitatea intensificării cooperării în conformitate cu direcțiile principale stabilite prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condițiile în care consolidarea Parteneriatului Strategic cu S.U.A. este una dintre prioritățile Guvernului României, transmite MAI.

Cei doi oficiali au discutat la sediul Ministerului Afacerilor Interne despre întărirea securităţii şi intensificarea schimbului de informaţii în actualul context geopolitic regional, din perspectiva profilului strategic al ţării noastre şi al rolului său în arhitectura de securitate regională.

În acest context, Petre Tobă a anunțat că Ministerul Afacerilor Interne va acorda în continuare o atenţie sporită componentei operative pe palierul combaterii criminalităţii organizate, în special pentru destructurarea reţelelor infracţionale care comit delicte în sfera criminalităţii informatice, obiectivul principal fiind creșterea siguranței cetățenilor.

Cei doi oficiali au subliniat beneficiile multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituţii şi agenţii de aplicare a legii din SUA în domeniul pregătirii profesionale a polițiștilor români pe linie operativă în cadrul Academiilor FBI din Quantico, Virginia, ILEA din Budapesta și Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate