Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un agent de influență al Moscovei la nivel înalt: Mitomania lui Victor Ponta

14-04/cristoiu_1-465x390
Autor: | | 57 Comentarii | 4402 Vizualizari

O minimă luciditate ne spune că Federaţia Rusă acţionează împotriva Ucrainei destabilizînd-o prin intermediul diversiunilor. Pentru ca o diversiune din exterior să aibă eficienţă într-o ţară, trebuie ca ţara respectivă să întrunească toate condiţiile pentru a fi destabilizată. Din acest punct de vedere, Ucraina e un exemplu. Unul, strălucit, de pus în manualele de diversiune. Pe lîngă slăbiciunea statului de drept, ros, mai rău ca şi la noi, de cancerul corupţiei, Ucraina e virgină la diversiuni, pentru că noii lideri sînt nişte terchea-berchea.

Cineva îi împinge ca, în locul unui dialog cu separatiştii, să trimită la faţa locului tancuri şi avioane. Televiziunile ruseşti au dat în buclă o secvenţă incredibilă cu un rus ucis pe marginea străzii de un tab ucrainean care trăgea la voia întîmplării.

N-am întîlnit pînă acum fie și de dragul imaginii un apel al liderilor de la Kiev pentru un dialog cu pro-rușii din sud est.

Singurul apel pe care-l fac întîmplătorii din fruntea Ucrainei e cel adresat Occidentului, de a muri de dragul corupției din Ucraina.

Cine-i împinge pe liderii ucraineni să comită greşelile pe care le vrea Moscova?

Cum cine?

Atît puţoismul lor politic, cît şi agenţii de influenţă ai Moscovei, infiltraţi în anturajul lor.

Se tot vorbeşte în ultimul timp la noi despre pericolul întruchipat de ambiţiile imperiale ale Moscovei.

Da, acest pericol ameninţă România.

Dar nu sub forma unei invazii, ci sub forma diversiunii.

Mi-a povestit cineva că-n martie 1990, la Tîrgu Mureş, puţin a lipsit ca un conflict local să ducă la sfîrtecarea României. O diversiune pusă la cale din afară făcuse ca ofiţerilor aflaţi în garnizoană să li se spună că ungurii le ciopîrţesc familiile aflate acasă.

Lipsea o scînteie pentru ca Armata să scoată tancurile împotriva ungurilor.

Acesta era şi scopul diversiunii.

La Tîrgu Mureş năvăliseră, din vreme, cohorte de jurnalişti străini, pregătiți să transmită în toată lumea imagini ale minorităţii maghiare strivite de tancurile majorităţii româneşti.

Ştiţi cine a contracarat diversiunea?

Ion Iliescu.

Îmi spunea cunoscutul, trimis de Ion Iliescu la Tîrgu Mureş, că Ion Iliescu suna din cinci în cinci minute strigînd ca nu cumva Armata să răspundă provocărilor.

Și  Armata a rămas în cazărmi.

Diversiunea a eşuat.

E limpede că România e ţinta acţiunilor duşmănoase ale Moscovei.

Aceste acţiuni sînt însă diversiuni puse la cale plecînd de la cunoaşterea celor care conduc ţara.

Şi unul dintre cei pe care Moscova îi ştie ca fiind necopţi la minte, puţoi politici, e Victor Ponta.

Una dintre înfăţişările puţoismului politic la Victor Ponta e nevoia de a se făli, mitomania.

Exploatînd această slăbiciune, la Soci, ruşii l-au pus lîngă Ianukovici, pariind că mitomanul se va grăbi să pună poza pe facebook, compromiţîndu-se ca amic al lui Ianukovici.

Asemănător s-au petrecut lucrurile şi în cazul Dmitri Rogozin.

Marţi, RRA a difuzat următoarea ştire:

„Maja Koncijancici, purtătoarea de cuvînt a Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă, Catherine Ashton, a declarat că afirmaţiile vicepremierului rus Dimitri Rogozin, căruia i s-a interzis survolarea spaţiului aerian al României, sînt încă analizate, la nivelul Uniunii Europene.

«Catherine Ashton: Sancţiunile sînt adoptate de ţările membre cu unanimitate de voturi, şi lor le revine sarcina de a le aplica, în conformitate cu decizia luată. Impunerea lor nu este întotdeauna foarte simplă. Sînt şi cazuri complexe ca acesta, ale cărui detalii sunt analizate în momentul de faţ㻓.

E limpede că UE o scaldă.

Nu spune clar că sancțiunile împotriva Moscovei prevăd doborîrea avioanelor cu care călătoresc demnitari ruși în zbor prin spațiul aerian comunitar.

La Adevărul live, luni dimineaţa, Traian Băsescu a sugerat, desigur, în chip delicat, că UE n-a interzis survolul demnitarilor ruşi în spaţiul aerian al Uniunii.

Marţi, după întîlnirea de la Cotroceni, în finalul Declaraţiei de presă, Traian Băsescu a reafirmat teza:

„Am să încerc să deschid puţin o portiţă, fără să fie o portiţă conflictuală, legată de survol. Ca participant la ultimul Consiliu European, vă pot spune că nu s-a discutat problema survolului şi România va acţiona în deplin acord, repet, în deplin acord cu regulile ce vor fi stabilite la nivelul UE în acest sens“.

Deşi Uniunea Europeană n-a interzis survolul, Victor Ponta, asumîndu-şi, cu de la sine putere, prerogative de preşedinte (chestie penală, uzurpare de funcţie!), a ordonat să i se interzică avionului lui Dimitri Rogozin, trecerea prin spaţiul nostru aerian.

A făcut asta de capul lui, fără a-l consulta pe preşedinte.

Mult mai grav, deşi nu era programat, duminică pe la prînz, el se cere la o emisiune a Antenei 3 pentru duminică seara şi se apucă să bată cu pumnu-n piept cum i-a interzis el lui Rogozin şi cum a fost cît pe-aci să ridice avioanele de vînătoare.

Exact ceea ce voia Moscova.

Să analizăm puţin.

Atît pentru opinia internă, cît mai ales pentru cea internaţională, Moscova are intersul să se dea victima unor abuzuri.

Ne dăm seama cum a sunat în Federaţia Rusă ştirea că România i-a interzis vicepremierului să treacă prin spaţiul său aerian.

Cum ar suna la noi ştirea că vicepremierului Liviu Dragnea i s-a interzis să treacă pe deasupra Ungariei avionul său fiind cît pe-aci să fie doborît de avioanele ungureşti?!

Moscova duce o întreagă politică publică pentru a înfăţişa România ca un căţeluş al SUA, gata să latre la ruşi, împinsă de conducători precum Victor Ponta.

De asemenea, ca şi-n cazul Ucrainei, Moscova are tot interesul să-i înfăţişeze pe liderii de la Bucureşti ca mîncători de ruşi.

Că i-a interzis lui Dimitri Rogozin accesul e o chestie.

Dar că s-a dus la televizor pentru a se făli cu ce-a făcut şi ce-a dres el, e o altă chestie.

De mitomanie.

Admiţînd că Victor Ponta a interpretat în manieră proprie sancţiunile UE, ar fi fost normal ca România să se limiteze la un Comunicat sec, în care să se fi invocat sancţiunile U.E.

Nu s-a întîmplat aşa.

Pentru că mitomania lui Victor Ponta avea nevoia să se exprime, el s-a dus la tv şi şi-a asumat interdicţia ca o decizie a muşchilor săi.

Cineva îmi spunea că ruşii au, probabil, în anturajul lui Victor Ponta agenţi de influenţă care-l împing la asemenea provocări.

Ei, aş!

Ruşii au într-adevăr un agent de influenţă la Palatul Victoria.

E mitomania lui Victor Ponta!
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 19:02 Simona Ionescu despre Raportul Secret cu privire la Arhiva SIPA: „Ne-am pus problema ca nu cumva să fim atraşi într-o CAPCANĂ” 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate