Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un agent de influență al Moscovei la nivel înalt: Mitomania lui Victor Ponta

14-04/cristoiu_1-465x390
Autor: | | 57 Comentarii | 4412 Vizualizari

O minimă luciditate ne spune că Federaţia Rusă acţionează împotriva Ucrainei destabilizînd-o prin intermediul diversiunilor. Pentru ca o diversiune din exterior să aibă eficienţă într-o ţară, trebuie ca ţara respectivă să întrunească toate condiţiile pentru a fi destabilizată. Din acest punct de vedere, Ucraina e un exemplu. Unul, strălucit, de pus în manualele de diversiune. Pe lîngă slăbiciunea statului de drept, ros, mai rău ca şi la noi, de cancerul corupţiei, Ucraina e virgină la diversiuni, pentru că noii lideri sînt nişte terchea-berchea.

Cineva îi împinge ca, în locul unui dialog cu separatiştii, să trimită la faţa locului tancuri şi avioane. Televiziunile ruseşti au dat în buclă o secvenţă incredibilă cu un rus ucis pe marginea străzii de un tab ucrainean care trăgea la voia întîmplării.

N-am întîlnit pînă acum fie și de dragul imaginii un apel al liderilor de la Kiev pentru un dialog cu pro-rușii din sud est.

Singurul apel pe care-l fac întîmplătorii din fruntea Ucrainei e cel adresat Occidentului, de a muri de dragul corupției din Ucraina.

Cine-i împinge pe liderii ucraineni să comită greşelile pe care le vrea Moscova?

Cum cine?

Atît puţoismul lor politic, cît şi agenţii de influenţă ai Moscovei, infiltraţi în anturajul lor.

Se tot vorbeşte în ultimul timp la noi despre pericolul întruchipat de ambiţiile imperiale ale Moscovei.

Da, acest pericol ameninţă România.

Dar nu sub forma unei invazii, ci sub forma diversiunii.

Mi-a povestit cineva că-n martie 1990, la Tîrgu Mureş, puţin a lipsit ca un conflict local să ducă la sfîrtecarea României. O diversiune pusă la cale din afară făcuse ca ofiţerilor aflaţi în garnizoană să li se spună că ungurii le ciopîrţesc familiile aflate acasă.

Lipsea o scînteie pentru ca Armata să scoată tancurile împotriva ungurilor.

Acesta era şi scopul diversiunii.

La Tîrgu Mureş năvăliseră, din vreme, cohorte de jurnalişti străini, pregătiți să transmită în toată lumea imagini ale minorităţii maghiare strivite de tancurile majorităţii româneşti.

Ştiţi cine a contracarat diversiunea?

Ion Iliescu.

Îmi spunea cunoscutul, trimis de Ion Iliescu la Tîrgu Mureş, că Ion Iliescu suna din cinci în cinci minute strigînd ca nu cumva Armata să răspundă provocărilor.

Și  Armata a rămas în cazărmi.

Diversiunea a eşuat.

E limpede că România e ţinta acţiunilor duşmănoase ale Moscovei.

Aceste acţiuni sînt însă diversiuni puse la cale plecînd de la cunoaşterea celor care conduc ţara.

Şi unul dintre cei pe care Moscova îi ştie ca fiind necopţi la minte, puţoi politici, e Victor Ponta.

Una dintre înfăţişările puţoismului politic la Victor Ponta e nevoia de a se făli, mitomania.

Exploatînd această slăbiciune, la Soci, ruşii l-au pus lîngă Ianukovici, pariind că mitomanul se va grăbi să pună poza pe facebook, compromiţîndu-se ca amic al lui Ianukovici.

Asemănător s-au petrecut lucrurile şi în cazul Dmitri Rogozin.

Marţi, RRA a difuzat următoarea ştire:

„Maja Koncijancici, purtătoarea de cuvînt a Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă, Catherine Ashton, a declarat că afirmaţiile vicepremierului rus Dimitri Rogozin, căruia i s-a interzis survolarea spaţiului aerian al României, sînt încă analizate, la nivelul Uniunii Europene.

«Catherine Ashton: Sancţiunile sînt adoptate de ţările membre cu unanimitate de voturi, şi lor le revine sarcina de a le aplica, în conformitate cu decizia luată. Impunerea lor nu este întotdeauna foarte simplă. Sînt şi cazuri complexe ca acesta, ale cărui detalii sunt analizate în momentul de faţ㻓.

E limpede că UE o scaldă.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate