Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Traian Băsescu și-a desemnat succesorul la Cotroceni! E Cristian Diaconescu

14-04/cristoiu_1-465x390
Autor: | | 206 Comentarii | 8952 Vizualizari

Miercuri 16 iulie 2014, Traian Băsescu a acordat un interviu Evenimentului zilei, transmis în direct, ca de obicei, de B1 Tv. Din multele spuse ale de Traian Băsescu la întîlnirea cu redactorii ziarului mi-au sărit în ochi acestea: „PMP are candidat, pe Cristian Diaconescu, pe care îl voi susţine atît cît îmi permite calitatea de preşedinte, sper ca PMP să devină mult mai activ în a-l susţine în teritoriu, pe măsură ce-şi completează golurile de organizaţii pe care le au şi să scoată un scor onorabil, dacă nu cumva să intre în turul doi. Are cifre mici încă, dar este un salt de la 2 la sută, cu cît a început, la 7 la sută. Dacă va creşte în ritmul ăsta, va pune o problemă, mai ales că dl Iohannis este pe trend de scădere. Nu ştiu! Şi, dacă ne uităm la profil, un Cristi Diaconescu, care a fost ministru de externe...secretar de stat în externe, ministru de externe, ministrul justiţiei... Îmi pare rău, dar din punct de vedere profil este net superior lui Iohannis“.

Răspunsul la întrebarea – Cine e desemnatul lui  Traian Băsescu drept succesor la Cotroceni? - a dat insomnii presei noastre independente. În  funcţie de conjuncturi, dar şi de interese, de la începutul lui 2014, ziarele şi televiziunile au oferit opiniei publice multe nume: Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Elena Udrea, Klaus Iohannis, Crin Antonescu, ba chiar şi Victor Ponta. Aceste nume au fost dibuite de jurnaliști pe cont propriu, în afara unei declaraţii publice a lui Traian Băsescu. De fiecare dată, pornind de la anumite gesturi sau vorbe ale preşedintelui, tălmăcite de jurnalişti după formula de aproximaţii folosită de auguri pentru a ghici, citind zborul vulturilor, dacă noul război angajat de Roma va fi sau nu victorios.

Miercuri 16 iulie  2014, Traian Băsescu însuşi a făcut public numele celui pe care-l va sprijini să ajungă preşedintele României.

N-a fost o întîmplare.

Cu șase zile mai  înainte, în 10 iulie 2014, la Adevărul Live, Traian Băsescu a acordat un spaţiu important motivelor  pentru care îl susţine pe Cristian Diaconescu:

„Realizator: Bun şi dintre cei care aleargă pentru a se califica în funcţia de candidat al alianţei la preşedinţie pe cine vedeţi, în acest moment, că are cele mai mari şanse? Vorbim de...

Traian Băsescu: Pe unul care nu e candidat la Preşedinţie, pe Cristian Diaconescu...

Realizator: Dintre...

Traian Băsescu: Deci, Cristian Diaconescu are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte, a fost ministru de externe, a fost ministru al justiţiei şi este un om cu un vast portofoliu de relaţii internaţionale, urmare a funcţiei de ministru de externe. El a fost secretar de stat în Ministerul de Externe, deci e un externist sadea, poate prea externist. (…)

Deci, aş spune că Cristian Diaconescu are şi el o cărămidă, şi ca ministru al justiţiei în guvernul PSD a fost un om onest. Nu putem spune: «Cristian Diaconescu s-a amestecat în mizerii». Cînd nu şi-a mai găsit soluţiile în PSD, s-a dus în altă parte, dar poate chiar acesta este unul din avantajele lui. Poate mai sunt electori ai PSD-ului care se pot gândi la un om onest“.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Luînd cunoştinţă de reafirmarea apăsată de miercuri 16 iulie 2014, în privinţa urmaşului desemnat de Traian Băsescu, mi-am zis în barbă, precum Baiazid din Scrisoarea a III-a:

Să vezi acum breaking news-uri!

Să vezi comentarii, luări de poziţii, polemici la talk-showuri!

Nu-i de ici de colea pentru anul electoral 2014, cînd fiecare candidat, ba chiar şi fiecare potenţial candidat, e întors pe o parte şi pe alta, de către jurnalişti, prețăluit  mai ceva ca un bou scos la vînzare în iarmaroc de stăpînul ajuns la ananghie, ca unul dintre competitori – Cristian Diaconescu – să primească binecuvîntarea lui Traian Băsescu.

Spre uluirea mea, acest moment senzaţional, zic eu, după modestele mele instincte de ziarist, a trecut practic neobservat de către presă.

Culmea e că şi Evenimentul zilei, cel care a realizat interviul conţinînd această declaraţie, n-a suflat un rînd, un cuvînt, o virgulă chiar,  despre desemnarea de către Traian Băsescu a urmaşului său la Cotroceni.

Scăpare profesională?

Nu cred.

Confraţii mei mai tineri au exploatat la sînge interviul, scoţînd din el multe ştiri.

Despre Cristian Diaconescu n-a apărut nimic.

Cristian Diaconescu a fost anunţat drept candidatul PMP la Congresul din 7 iunie  2014, cînd a fost aleasă preşedinte Elena Udrea.

Ştirea privind victoria Elenei Udrea asupra concurenților din partida a împins în plan secund adevăratul eveniment al Congresului:

Desemnarea drept candidat al Partidului Mişcarea Populară a lui Cristian Diaconescu şi nu a Elenei Udrea.

Cum toate aşteptările erau pentru Elena Udrea şi, mai ales, cum, din motive care ne scapă, noua preşedintă a PMP a anunţat candidatura lui Cristian Diaconescu în treacăt, la finele Congresului, cu aerul că spune: Şi acum, mă duc să-mi schimb pantofii că mă strîng niţel! a adîncit suspiciunea că Elena Udrea va candida pînă la urmă, anunţul cu Cristian Diaconescu avîndu-şi cauza în teama preşedintei PMP de a nu stîrni, în rîndul deontologilor sterpi şi al deontoloagelor urîte, o reacţie mai dură decît cea şi-aşa stîrnită de alegerea ei ca şef al Partidului.

Cînd am aflat că PMP l-a desemnat pe Cristian Diaconescu drept candidat la Preşedinţie am bănuit mîna lui Traian Băsescu, făuritorul şi îndrumătorul PMP.

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
19:08 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 18:49 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 17:50 Regele Mihai. Funeraliile Regale. AUDIENŢELE TELEVIZIUNILOR. Cine a acaparat ratingul? SURPRIZĂ! 13:14 Ce AVERE a lăsat Regele Mihai urmașilor săi. LOCUL ocupat de FAMILIA REGALĂ în TOPUL celor mai bogați români 11:18 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 10:58 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 10:46 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 09:37 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 09:32 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 08:46 Gândul lui Cristoiu. Petre Roman despre vizita Regelui din decembrie 1990: „M-am trezit cu o situație contrară celor convenite” 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii

Articole salvate