Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Prin Lovitura de palat din 22 iulie 2015, Baronii PSD și-au luat țara înapoi!

Ion Cristoiu
Autor: | | 25 Comentarii | 8216 Vizualizari

Dincolo de reîntoarcerea la primii ani postdecembriști, cînd mă ataca Ion Iliescu, inițiatorul și conducătorul primului Grup de Crime Împotriva Umanității din Istoria politicii românești, Grup responsabil de moartea a 1100 de oameni nevinovați prin inițierea și coordonarea Diversiunii cu Teroriștii, replica la comentariul meu despre rolul avut în propulsarea lui Liviu Dragnea drept șef al partidului de guvernămînt al are și importante valențe de turnesol.

Atît gestul de a răspunde violent, cît și conținutul dau seamă de realitățile constituite de lovitura de palat de la reuniunea nestatutară care a fost CExN din 22 iulie 2015:

1. Cu puțin timp în urmă, Adrian Năstase îl ataca pe Radul Banciu într-un text care, raportat la comedia minimului civilizat jucată de fostul premier, stupefia. Cîrnațul de înjurături se voia o replică la afirmațiile lui Radu Banciu de pe B1tv. Nu era prima oară cînd Radul Banciu îl ciufulea pe Adrian Năstase. Era prima oară cînd Adrian Năstase răspundea în termeni de băiat de prăvălie.

 Un lucru asemănător s-a petrecut și-n cazul lui Ion Iliescu.

Despre deșuchierea lui Ion Iliescu de a se implica în bătăliile politice din PSD, de a participa,  cum zice el, la vîrsta de 85 de ani, vîrstă la care oamenii înțelepți se pregătesc de Marea Trecere, am mai scris. Despre Ion Iliescu în general au scris și alții. În termeni infinit mai duri decît am făcut-o eu, revoltat că mumia stalinistă a venit la ședința Loviturii de palat cu prișnițe cu tot, pentru a-l da jos proțăpi în fruntea  PSD pe Liviu Dragnea, reprezentantul baronilor locali corupți și ghiorțani. E prima dată însă cînd Ion Iliescu îmi răspunde în termeni care unesc mînia proletară cu băloșenia de mahala.

De ce?

Ca și în cazul lui Adrian Năstase, Mumia a simțit c-a înviat politic.  Fără a fi grosolan, Victor Ponta l-a ținut deoparte pe Ion Iliescu de imaginea partidului. Chiar și în aceste condiții, una dintre cauzele înfrîngerii lui Victor Ponta la prezidențiale a fost identificarea PSD cu Ion Iliescu. Acum, Mumia a revenit în fruntea bucatelor. Liviu Dragnea nu i-a mulțumit întîmplător. Ion Iliescu a avut un cuvînt greu de spus în alegerea Baronului de Teleorman în fruntea PSD prin invocarea generației în vîrstă din PSD, scoasă din joc de echipa de tineri a lui Victor Ponta. FSN-ismul genetic al PSD a tresărit din adîncurile în care somnola. Pe lîngă marile probleme cu Justiția, Liviu Dragnea e lipsit de imaginație politică. Un fel de Vasile Blaga cu mustăcioară  de frizer care cîntă la chitară.  România nu-i republica de iobagi Teleorman.

2. În replică, Ion Iliescu, furios, dezvăluie cele două note ale loviturii de Palat de miercuri 21 iulie 2015 prin care echipa lui Victor Ponta a fost înlăturată de la putere în PSD.

Lesne de văzut că baronii PSD, atotputernicii baroni, cei care puneau sau dădeau jos conducerile PSD, se întorc treptat-treptat la cîrma partidului. Victor Ponta se zbătuse să-i țină în plan secund, deoarece acești ghiorțani din teritoriu, aceste cefe groase, erau responsabili de imaginea PSD de partid care se adresează burții și nu inimii. Acum, după alegerea unui penal în fruntea PSD, baronii simt c-a venit vremea lor.

Le-o spune zilnic, de la înscăunare, Liviu Dragnea, care reia în 2015 și împotriva lui Victor Ponta acuzațiile din 2004 împotriva lui Adrian Năstase, cele de compromitere a lor, a baronilor locali, prin teoria Centrului imaculat.

 E de mirare?

Nici vorbă. Iată ce spune Ion Iliescu, unul dintre artizanii loviturii de palat despre baronii locali:

Oameni ca Ion Cristoiu au construit, din prostie, sau din ticăloșie, imaginea unei Românii dominată de «baroni» locali. (…) «Baronii» sînt votați de oameni, și se supun controlului lor democratic, iar cînd încalcă legea sînt sancționați de lege.

Dacă n-aș şti că nu bea, aș crede că Ion Illiescu era beat.

Cum adică, eu și alți jurnaliști, am creat imaginea unei Românii a baronilor locali în ghilimele, baroni care sînt – după Ion Iliescu – întruchiparea democrației?

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate