Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Prin Liviu Dragnea, Klaus Iohannis a făcut rost de un al doilea Partid al Meu: PSD

Ion Cristoiu
Autor: | | 55 Comentarii | 5849 Vizualizari

Ședința CExN, prin care în chip nestatutar a fost ales președinte interimar un simplu membru de partid – Liviu Dragnea –, condamnat în primă instanță tocmai pentru folosirea funcției din PSD ca să comită un fapt de corupție, a fost urmată de declarații.

Pe cea a lui Ion Iliescu, potrivit căreia Liviu Dragnea a fost desemnat doar ca interimar, pînă la organizarea alegerilor, n-o punem la socoteală.

A mințit Mumia Stalinistă de mii de ori pînă acum: de la adevăratul motiv pentru care Nicolae Ceaușescu i-a oprit ascensiunea în PCR pînă la responsabilitatea sa în moartea a 1100 de oameni nevinovați în decembrie 1989 prin Diversiunea cu Teroriștii.

De ce n-ar minți și acum, cînd îi curg balele după un ciot de putere în PSD?!

Merită luate în seamă însă declarațiile lui Liviu Dragnea și Marian Oprișan, doi dintre beneficiarii Loviturii de palat din 22 iulie 2015.

Nici nu s-a răcit bine balega care a fost ședința că noul președinte al PSD s-a și grăbit să întindă ramura de măslin spre Cotroceni:

„Cred că PSD poate promova pentru prima dată o armonizare și functionare corecta între cele trei palate, Guvern, Parlament, Cotroceni, o colaborare și o conlucrare instituțională benefică pentru români. Noi vrem să structurăm cît de curînd un sistem de dialog și colaborare permanent, dincolo de dispute politice și acuze nefondate”.

Cum se întîmplă cînd sluga vrea să știe Jupînul că ea e deja dispusă, Liviu Dragnea nu s-a mulțumit cu declarația asta.

Au urmat alte noi surîsuri de supus către Klaus Iohannis sau, mai precis, către Dan Mihalache, cel care poate sta în fața lui Klaus Iohannis mai mult de un minut pentru a-i spune ceva important:

„Nu e vorba de coabitare (cu Președintele - n. n.), e vorba de a lăsa fiecare puțin de la el ca această țară să se dezvolte, nici o țară în care scandalul politic e permanent nu poate avea succes” (…)

În viziunea lui Liviu Dragnea, PSD trebuie să se înscrie în rîndul forțelor care, sub conducerea lui Klaus Iohannis, vor da gata proiecte mari pentru țară:

 ”Oricum noi vrem să structurăm cît de curînd un sistem de colaborare și de dialog permanent care să fie dincolo de dispute politice și acuzații nefondate, ci animat de dorința noastră de a participa împreună cu toate partidele, inclusiv cu Președinția, la realizarea unor mari proiecte de țară”.

Despre mărețele proiecte pe care le va  face PSD sub conducerea lui Klaus Iohannis a zis cu larmă și Marian Oprișan:

„Îmi doresc şi lansez un apel public, vrem ca împreună cu preşedintele Iohannis, cu toate forţele politice, să ne îndreptăm atenţia către modernizarea administraţiei centrale şi locale, în sensul european, în care administraţiile au toate pîrghiile necesare pentru a face oamenilor o viaţă mai bună.”

Noua poziție a PSD față de Klaus Iohannis, marcînd trecerea de la înfruntare la lingere, se va concretiza rapid în chestiunea Codului fiscal. Președintele a trimis la reexaminare Codul fiscal în cadrul războiului cu PSD de pe pozițiile PNL, zis și Partidul Meu. Sesizînd asta, Victor Ponta a declanșat o campanie de denunțare de către PSD a abuzului comis de Klaus Iohannis. Fostul președinte al PSD a socotit -  și în chip corect  - că PSD poate scoate un profit electoral important din bătălia pentru Codul fiscal.

Miercuri, 29 iulie 2015, seara, la Digi tv, Liviu Dragnea a susținut însă, în chip surprinzător, că PSD trebuie să țină cont de poziția lui Klaus Iohannis în chestiunea Codului fiscal:

„Președintele l-a trimis la reexaminare. Noi nu avem deocamdată argumente pentru a modifica legea respectivă, dar ținînd cont că e președintele României, eu am cerut în Biroul Permanent Național ca Ministerul de Finanțe să realizeze un studiu de impact, pe care să îl pună la dispoziția parlamentarilor cînd se vor întîlni în sesiunea extraordinară”.

Așadar, prin Liviu Dragnea PSD își schimbă fundamental poziția față de respingerea Codului fiscal. În timp ce Victor Ponta impusese o poziție de luptă, Liviu Dragnea propune una de supușenie. Codul fiscal trebuie susținut de PSD fără nici o concesie făcută hachiței prezidențiale. În clipa cînd PSD se apucă să facă studii de impact, să arate că e vorba de sustenabilitate, respingerea de către Klaus Iohannis apare ca îndreptățită.

 De la Nicolae Ceaușescu știm că ținta ligușitorilor era Tovarășa sa de viață.

 În cazul lui Klaus Iohannis, cine vrea să i se vîre pe sub piele Președintelui trebuie să-i tragă ciorapii cu limba lui  Carmen Iohannis.

Eram tare curios să văd, după modelul Trustului lui Dan Voiculescu, cînd va purcede PSD la omagierea Tovarășei Carmen Iohannis.

N-a trebuit să aștept prea mult.

Vicepreședinta PSD, Olguța Vasilescu, s-a grăbit s-o facă:

„Toată dezbaterea asta cu rochițele doamnei Johannis nu e sănătoasă. Știu că nu devin populară, dar chiar cred ca soția președintelui trebuie să se îmbrace adecvat. Amintiți-vă discuțiile de la începutul mandatului, cînd a mers îmbrăcată cu rochie fără mîneci și peste genunchi. Toți i-am recomandat un stilist. Acum are 4. Și încă mai are de lucru. Dar prefer să fie elegantă și decentă acolo unde ne reprezintă pe noi toți. De Elena Ceaușescu se rîdea că a împușcat tigrii prin Africa să le ia blana ca să aibă cu ce se acoperi pînă la gît. De Udrea s-a rîs că era prea decoltată. Sper să nu se mai rîdă și de prima doamnă. Pentru că, repet, ne place sau nu, ea ne reprezintă pe toți.”

Realitățile, cum ar fi grăit Nae Ionescu, sînt evidente, de o evidență tare, de tăria unei axiome:

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate