Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum l-a cumpărat Victor Ponta pe Klaus Iohannis dînd bani de la Buget pentru transformarea Vilei Lac 3 într-o Piramidă Prezidențială

Ion Cristoiu
Autor: | | 53 Comentarii | 10101 Vizualizari

Cumplită apariția lui Victor Ponta luni seara, la emisiunea lui Mihai Gâdea, de la noul post prezidențial Antena 3! Nu întîmplător am poreclit această emisiune Eu poala popii. Popa pupă poala mea. Mihai Gâdea, predicator prin vocație, în nici un caz ziarist, are uimitoarea capacitate de a face din orice emisiune o prestație de actor cabotin ajuns în amvonul unei biserici dubioase.

Citeşte şi: EVZ prezintă date importante despre vila LAC 3, reşedinţa preşedintelui Klaus Iohannis. Renovarea casei costă peste PATRU MILIOANE DE LEI. Vezi răspunsul RA-APPS la solicitarea "Evenimentului zilei" | EXCLUSIV

Cînd vine vorba de Traian Băsescu, privirile i se aprind de o văpaie falsă, întîlnită în chip automat la toți șarlatanii americani de la posturi tv sectante, în care se profețește contracost Judecata de Apoi pentru păcătoși, cu excepția proprietarului respectivului post.

Cînd vine vorba de un dialog cu Victor Ponta, ochii i se umezesc a duioșie tragică față de soarta nefericitului din fața sa.

După o lungă perioadă de absență din spațiul public și, mai ales după hărțuirea de către Binomul SRI-DNA, Armata PSD-istă se aștepta să vadă un Bărbat decis să se bată nu numai cu diversiunea prin care Klaus Iohannis vrea să-l înlăture de la Guvernare, pentru a-și aduce Favorita, dar și cu toate diversiunile prin care Poliția Politică a Președinției vrea să înlocuiască anticonstituțional tradiționala luptă politică din democrație.

A văzut - cu stupoare - în persoana fizică a lui Victor Pontea o muiere de telenovelă care se plînge pe umărul lui Mihai Gâdea, la rîndu-i umed tot de tristețe, de cît de nenorocită e, pentru că Juan, fiul magnatului, a părăsit-o cu burta la gură.

Ce mai încolo și încoace!

La finele emsiunii am dat fuga în bucătărie s-aduc un lighean, pentru a-l pune sub televizor, altfel lacrimile pișăcioase, care curseseră pe întreaga desfășurare a interviului, riscau să inunde apartementul.

După ce Klaus Iohannis l-a dat pe mîna Binomului SRI-DNA pentru a-l forța să demisioneze, Victor Ponta a găsit de cuviință să înalțe către Cotroceni priviri de pisoiaș încredințat că Stăpînul îl va chema înapoi, în casă, la lăptic.

Sub acest semn, Victor Ponta a mărturisit c-a discutat la un moment dat, din proprie inițiativă, chestiunea măririi salariilor la demnitari:

”Am discutat cu domnul Iohannis în martie şi i-am spus că susţin şi mi se pare un lucru de bun simţ ca şi demnitarii români să aibă venituri mai mari decât au în acest moment. (…) Nu doar că am discutat, dar chiar am făcut o grilă care să aibă un sens.”

Ia te uită! am tresărit noi, muritorii - cînd erau bot în bot cei doi discutau grile de salarizare pentru ei, demnitari binecuvîntați cu privilegiul de a le ține telefonul un aghiotant cu zvîcnete de Să trăiți!, și a citi presa, în locul lor, o jună cu fustă scurtă, plătită cu bani grei pentru asta!

Nu conta că era o porcărie să mărești salariile unor demnitari care se fudulesc cu cărți de vizită pe care scrie Premier sau Președinte sau Ministru sau Consilier prezidențial, în timp ce imensa masă a funcționarilor publici ar fi rămas cu salariile de mizerie și cu truda în anonimatul deplin.

Conta că Victor Ponta voia să-i facă o plăcere Președintelui care nu-i cerea demisia.

După 5 iunie 2015, cînd s-au certat, Victor Ponta a devenit brusc principial.

A descoperit că mărirea salariului președintelui înaintea noii grile de salarizare e o nedreptate făcută tuturor funcționarilor publici.

Nu e singura înțelegere dintre cei doi făcută în secret și în disprețul interesului public pe vremea cînd se aflau ca frații.

O altă înțelegere a vizat cheltuirea nejustificată și netransparentă a banului public pentru ca vila în care urma să se mute președintele să rivalizeze cu Palatul Versailles.

Vineri, iulie 2015, Traian Băsescu a postat pe facebook aceste rînduri:

„Dorința de parvenire l-a făcut pe papagal (n.r. Klaus Iohannis) să solicite modificări şi dotări care vor depăși două milioane euro la vila LAC 3. Ce-o să ne distrăm cînd se va afla public că nu se mai poate aloca toată suma, drept pentru care se va declara lucrarea gata, doar că vila nu are montate ușile, geamurile, duşurile şi wc-urile. Să vedeți cum o să-i piară președintelui pofta de a mai cere demisia PM (n.r. prim-ministrului)”.

Duminică seara, la B1tv, la emisiunea lui Cătălin Striblea, Traian Băsescu – fostul președinte, cum îi spun foștii săi lachei, strînși acum la poarta noului Stăpîn – a reluat chestiunea, aducînd amănunte despre Lucrările faraonice de la Palatul în care urmează să se mute Klaus Iohannis.

Traian Băsescu, pe post de reporter – Vila e aproape de Casa în care s-a mutat fostul președinte – a descris forfota de pe șantierul deschis în februarie 2015, și care nu dă semne că se va închide curînd, a dezvăluit că sub pretextul consolidării, pentru că e vulnerabilă la cutremur, RAPPS, Regie în directa subordine a premierului, modifică Vila din temelii, deși el, Traian Băsescu, în calitate de președinte, a stat acolo 10 ani și a lăsat-o fără probleme.

Textul de pe facebook a vizat relația dintre premier și președinte. Într-un stil despre care Traian Băsescu susține că-i aparține, textul avertizează pe Klaus Iohannis că Victor Ponta o să i-o tragă (iertată-mi fie formularea de interlop!) la un moment dat refuzînd să mai dea bani pentru casă.

Nu altfel a abordat chestiunea Traian Băsescu la B1tv.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X