Editura Evenimentul si Capital

România, locul șase în Europa la plângeri la CEDO

CEDO
Autor: | | 2 Comentarii | 115 Vizualizari

Potrivit ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, doar Ucraina, Rusia, Turcia, Italia și Ungaria au înregistrat mai multe plângeri.

Într-un răspuns la o interpelare, șeful diplomației române arată că, din cele 66.450 de cauze înregistrate la CEDO în 2015, 3.350 erau plângerile îndreptate împotriva României.

Lazăr Comănescu arată că, după condamnările de la CEDO, România a adoptat planuri de acțiune privind situația din penitenciare și aresturile poliției, „lipsa unei anchete efective privind evenimentele revoluționare” sau „lipsa unei anchete efective în cazul unei culpe medicale”.

În răspunsul la interpelare se mai arată că acțiuni în regres împotriva „persoanelor care, prin activitatea lor, cu vinovăție au determinat obligarea la plata sumelor” stabilite prin hotărârile CEDO poate declanșa dora ministerul de Finanțe.

Locul trei la condamnări

În ceea ce privește condamnările la CEDO, România este pe locul trei.

Potrivit unui raport, România este pe locul al treilea în privința numărului de condamnări CEDO. Principalele motive pentru care Curtea de la Strasbourg a condamnat România sunt aglomerația din închisori și durata prea lungă a proceselor. De asemenea, multe plângeri vizează dreptul la proprietate. Dintre aceste plângeri, rata admisibilităţii este de sub 1%.

Președintele CEDO, Guido Raimondi, a subliniat necesitatea ca fiecare stat membru să rezolve problemele endemice mai degrabă la nivel național, decât să le aducă în fața Curții Europene.

Marți, cei 17 români care au făcut plângere împotriva statului român, în dosarul Revoluţiei, vor primi câte 15.000 de euro, potrivit unei deciziei pronunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Potrivit deciziei date de CEDO, fiecare dintre cei 17 români care au făcut plângere împotriva statului român în dosarul Revoluţiei vor primi câte 15.000 de euro plus taxele de judecată.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate