Editura Evenimentul si Capital

România intră în epoca modernă. Taxele și impozitele vor putea fi achitate online din toamnă

Anca Dragu
Autor: | | 0 Comentarii | 278 Vizualizari

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedurile de înrolare pe plaforma Ghișeul.ro,a declarat astăzi Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul conferinței dedicate împlinirii a 5 ani de Ghișeul.ro.

Cel mai probabil, din toamnă, contribuabilii persoane fizice pot achita taxele și impozitele datorate în sistem online către ANAF. „Simplificarea procedurilor administrative și plata online au fost printre principalele obiective ale mandatului meu, la preluarea acestuia. În acel moment, nu exista o inițiativă rapidă, concretă și imediată pentru plata taxelor și impozitelor de către persoane prin intermediul cardului, la ghișeu sau online. Ne-am îndreptat către Ghișeul.ro pentru că este o platformă care deja funcționează la nivelul taxelor locale”, a spus Dragu.

„Este cazul să mergem și la nivelul autorităților centrale, respectiv să înrolăm ANAF în Ghișeul.ro pentru simplificarea vieții contribuabilului. Este obligatorie alinierea serviciilor publice și a procedurilor administrative la noile tehnologii și la nevoile sociale, în tendințele existente la nivel european. Contribuabilii au mari așteptări în această direcție, așa cum a reieșit și din consultarea online lansată pe platforma guvernamentală maisimplu.gov.ro. Așadar, având în vedere numărul mare de solicitări privind plata taxelor online, ANAF a demarat procedurile și sperăm ca, din toamnă, acest lucru să fie posibil cel puțin la nivelul persoanelor fizice”, a mai spus aceasta.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

PRĂBUȘIREA lui Donald TRUMP! Au anunțat ACUM

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

Anunț despre FIREA: A dat LOVITURA

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

VESTE BUNĂ pentru TOȚI ROMÂNII

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate