Editura Evenimentul si Capital

România, Cehia și Slovacia fac teste alimentare. Gemenii trebuie să fie conservatori, Capricornii trebuie să se concentreze - Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4218 Vizualizari

Pe 13 aprilie s-au născut: Lord Frederick North, Sir Robert Watson-Watt, Thomas Jeffreson, Samuel Becket, Sir Arthur Travers Harris, Edward Fox, Lucky Seven, John Braine, Gari Gasparov, Maurice Ronet, Ron Perlman, Erick Avari, Allison Williams, Emil Pop, Marius Sabin Peculea, C.D. Zeletin, Sergiu Nicolaescu.

În calendarul fix creştin ortodox sunt Sfinţii: Artemon, Cvintilian, Dada şi Elefterie Persul. În cel mobil, este Sf. și Marea Joi. Pomenirea morților. Denia celor 12 Evanghelii.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, am primit un raport neliniștitor, din curierul de Bruxelles. De pe EURACTIV, semnat de Sarantis Michalopoulos și tradus de Emilie Buffet, pe data de 12 aprilie.

Un studiu realizat de guvernul slovac a constatat importante diferențe între produsele alimentare ”similare” vândute în Slovacia și Austria.

Sunt mai mulți ani de când problema inegalităților alimentare, a discriminării Estului Europei, suscită numeroase neliniști și semne de întrebare. Multinaționalele sunt acuzate că vând produse de calitate diferită, conținând ingrediente diferite, sub aceiași marcă și ambalaj. La aceleași prețuri. Ceea ce provoacă preocupări pentru sănătatea consumatorilor este diferența evidentă de calitate.

Problema diferențelor de calitate a produselor alimentare în interiorul pieții europene unice a fost ridicată oficial de președenția slovacă a UE. Bazându-se pe mai multe studii guvernamentale, s-a constat că consumatorilor din Europa de Est li se vând alimente de calitate inferioară celor din Europa Occidentală. La aceleași prețuri, dacă nu mai ridicate.

Interpelarea a fost făcută la nivelul Consiliului de miniștri UE de către responsabilii slovaci și cehi sprijiniți de responsabilul polonez.

Eurodeputata româncă Daciana Sârbu (S&D) vice-președinte al Comisiei mediu, sănătate publică și securitate alimentară a parlamentului European (ENVI) a declarat pentru EURONET că Comisia va ancheta foarte serios asupra fenomenului de divizare Est-Vest. ”Dacă este cazul, măsuri adecvate europene vor fi luate pentru a preveni acest fenomen. Este vorba despre un principiu fundamental, de dreptul tuturor consumatorilor de a fi tratați de manieră egală, dacă se află în UE” – a remarcat eurodeputata socialistă româncă.

Executivul european trebuie să prezinte un raport specific pe acest subiect, nu mai târziu decât în luna iunie 2017.

Mai multe țări, printre care România, Cehia, Slovacia și Polonia fac teste alimentare pentru a aduce dovezi și probe pentru existența unui UE cu două viteze alimentare.

Autoritățile slovace au făcut, deja, mai multe teste ca să furnizeze dovezile necesare. Au luat în considerare 22 de produse alimentare de aceiași marcă și cu aceleași etichete, vândute în Slovacia și Austria.

Rezultatele anchetei au fost prezentate marți, pe 11 aprilie, în timpul unui eveniment de la Parlamentul European, intitulat ”Să eliminăm diferențele de norme alimentare – aceiași marcă, același produs, aceiași calitate”.

După studiul slovacilor, nu s-a constatat nicio diferență la nouă produse, mici diferențe la trei produse și diferențe considerabile de calitate la zece produse. Mai mult decât neliniștitor!

Principalele diferențe constau în compoziție, substituirea grăsimilor animale cu cele vegetale, calitatea inferioară a cărnii și a produselor de carne, aditivi și coloranți alimentari naturali în Austria, dar artificiali, chimici, în Slovacia, substituirea procentului de fructe cu coloranți și arome artificiale, diferențe mari de gust și miros, calitatea deficitară a ambalajului.

De exemplu, cașcavalul Emmental – în Slovacia nu are aspectul propriu acestui produs lactat, adică o culoare galben deschisă și găuri mici și mari. În Austria, da. În Slovacia, nu, este un produs de culoare albă, cu găuri de același diametru, parcă date toate cu același burghiu!

Batoanele de pește ”Igloo” - în care procentul de pește este cu 8,8% mai mare în Austria, decât în Slovacia. În Austria, ceaiul negru Earl Grey este în pliculețe de aluminiu, care păstrează aroma, dar în Slovacia sunt de hârtie. De asemenea frunzulițele de ceai sunt mai mari în Austria, ceea ce contribuie la o calitate mai bună a gustului pe când în Slovacia sunt parcă ceea ce a rămas pe fundul sacului, fragmente de o calitate mult inferioară.

Cafeaua, este cel mai scandalos lucru, din puncul meu de vedere. În Slovacia pare că a fost trecută odată prin aburi supraîncălziți nu mai are nicio aromă, nici tărie, dar acest lucru nu s-a constata la produsele similare din Austria.

Mozzarela indică pe ambalaj o greutate de 125 grame. Produsele din Austria au, în medie, 124 grame. Cele din Slovacia, 119,4 grame!

Dar cel mai scandalos, spun autorii studiului, este Coca-Cola. În Slovacia este un lichid dubios, aproape transparent, ușor dulce, făcut cu sirop de fructoză-glucoză. În Austria are caracteristicile, ”cât o cafea mare” și este dulce, este făcută cu zahăr. De asemeni este concentrată, nu se vede prin sticlă!

Așteptăm, cu interes, rezultatele testelor din România!

Până atunci, vă invit, pentru cumpărăturile de Sf.Paști să evitați cât puteți depozitele de alimente străine și să apelați la producătorii români, câți mai sunt. Asta dacă țineți la sănătatea dvs, a copiilor și a familei dvs. Și la banii dvs. Există soluție, unii producători români aduc marfa acasă. Când stăteam în București, în sezonul cald, făceam comandă la un întreprinzător, parcă din Pitești, care, în fiecare vineri îmi aducea acasă legumele, fructele, verdețurile și ceea ce îmi mai trebuia. Nu costa mai mult decât dacă mă duceam la supermarket, dar salata, ceapa și roșiile românului nostru aveau gust și miros! În primul rând erau proaspete, nu congelate!

Dacă nu știți, TOATE produsele din supermarket sunt, la un moment dat, congelate, sau ținute la temperaturi aproape de congelare. Nu ați observat că majoritatea produselor sunt ude, pline de apă? Chiar și bananele, care nu se mai coc niciodată, ele se veștejesc direct! Nu mai otrăviți copiii! Le ajung vaccinurile!

Despre vaccinuri, despre legea vaccinurilor din România, care mi se pare a fi o bizară combinație de eugenism fascist și de dictatură egalitaristă comunistă - după Sf.Paști. Am rugat niște medici și biochimiști să mă ajute cu informații științifice, eu nu scriu poezii. Sunt absolut convins de necesitatea vaccinurilor, ca măsură efectivă contra epidemiilor și pandemiilor, apelul meu se referă la NUMĂRUL lor și la NECESITATEA unor vaccinuri. O să vă explic după Sf.Paști de ce legea vaccinurilor este eugenică fascistă și egalitarist comunistă, greșelile se repetă în istorie. Măcar să se fi luat după legea din State, sau din Australia, nu știu de ce trebuie să fim mereu originali în greșeli!

Fiind ziua în care îl pomenim pe Sergiu Nicolaescu m-am gândit să revăd ”Cu mâinile curate” un film actual și cu multe pilde. Tot nu i-am șters numărul din mobil. Poate, odată, o să-l sun.

Apoi cred că o să-mi revin din șoc, o mașină mi-a tăvălit-o pe Momo, din fericire pare că nu e nimic grav, nimic rupt. Maimuțele indisciplinate au făcut un tunel pe sub gard și au evadat. A venit doctorul Cristi Bobu într-un suflet de la Văleni, i-a făcut vreo două injecții și acum cățelușa recuperează. Doamne, ce m-aș fi făcut fără omul acesta inimos și bun la suflet? Mai sunt oameni, România mai are pe ce să se bazeze!

Dacă nu pot să fac ochii mici, că adrenalina mă ține treaz, o să citesc un raport voluminos, de vreo 50 de pagini, depre ”Mafia khzară”. Cred că l-am primit pe ”Tearline”. Asta până mâine, doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Propria zodie pare să-ţi fie favorabilă. Totuşi, concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – protejează-ţi în special capul şi combate imediat durerile de cap. Nu lăsa răul, boala să se instaleze, reacţioneză imediat. Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi. Lasă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale administrative. Dacă ai propria afacere trebuie să fi foarte atent la noile reglementări, la controale adică şi la noii furnizori sau noii clienţi. Pot pleca în călătorii lungi în mica vacanţă Pascală numai Berbecii din ultimul decan (10-20 aprilie).

TAUR Ziua de 13 aprilie este o perioadă peste care ar trebui să sari. Oricum, totul, sau aproape totul, iese pe dos, întârzie sau se amână. Frustrarea asta te impiedică să fii fericit şi să te bucuri de micile momente care formează starea de reculegere şi de trăire spirituală în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale. Trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale. Restul – contează mai puţin! Pentru un procent dintre Tauri: eficace şi dinamic, astăzi ai carisma personală la maxim. Profită! Pune pe curs critic acţiunile care te interesează. Sau la bal, sau la spital! Taurii şi Taurinele, conservatori şi tradiţionali cum sunt ei, probabil că vor alege să rămână acasă de mica vacanţă de Sf Paşti să sărbătorească Învierea pe îndelete, în locuri sigure şi ştiute.

GEMENII O zi în care trebuie să dai dovadă de conservatorism. Nu lăsa nici o schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investiţi, nu împrumuta! Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Îţi trebuie o trăire, ceva care să te motiveze, să-ţi crescă pulsul şi interesul. Trebuie să te ocupi mai mult de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Oricum tu nu poţi să stai într-un loc mult timp. O excursie undeva, cumva... este ceea ce îţi trebuie (sau ceva similar) Gemenii sunt obligaţi de natura lor neastâmpărată să plece undeva, numai să schimbe monotonia cotidiană! Dar probabil că o să rămâi acasă, este mai comod, iar tu eşti un hedonist. Ştiai?

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate