Editura Evenimentul si Capital

8 Martie. GAFĂ URIAŞĂ cu Parlamentul României în prim-plan

Autor: | | 1 Comentarii | 4390 Vizualizari

În ședința conducerii Senatului din 27 februarie, senatorii constată cu surprindere că la reuniunea "Emancipare economică: să acționăm împreună!", care are loc zilele astea, ei trimiteau un bărbat, deși toate celalte țări trimiteau femei. Vă prezentăm un fragment din stenograma pentru a vedea cum au ieșit aleșii din încurcătură:

Niculae Bădălău:  La participarea la reuniunile europene, memorandum intern privind reuniunea interparlamentară cu tema: „Emancipare economică: să acţionăm împreună!”, Bruxelles, 8-9 martie 2017.

Participă domnul senator Gabi Ionaşcu, secretar al Comisiei pentru egalitatea de şanse.   Gabriela Creţu:  O observaţie, domnule preşedinte.  

Niculae Bădălău: Vă rog.

Gabriela Creţu: Pentru că se întâmplă ca, atunci când pierdem memoria instituţională, să cădem în ridicol. Totdeauna, pe 8 martie se ţine la nivelul interparlamentar european o reuniune a comisiilor pentru drepturile femeii şi egalitate de gen, în care cele mai importante voci din această luptă stabilesc tema din anul care urmează, în acest an capacitarea economică a femeii. Colegul nostru care se duce o să se simtă foarte ciudat, dar să aibă un mandat şi să susţină cam ceea ce…

Niculae Bădălău: Cauza femeilor, înţeleg.

Gabriela Creţu: … o importantă feministă ar trebui să susţină acolo. Pentru că altfel o să cădem puţin în ridicol. Mulţumesc foarte mult.

 Niculae Bădălău: Eu nu ştiu cine a făcut propunerea de bărbat, dar …

Gabriela Creţu: Este o problemă pe care o ştim, Comisia pentru egalitate de la noi are în componenţă doar bărbaţi. Dar asta nu exclude că ei pot să-şi asume apărarea unor valori. Deci, să ne înţelegem: nu avem nimic împotrivă, va fi chiar cu mare credibilitate. Doar să ştie despre ce este vorba şi să-şi pregătească un punct de vedere în acord cu această …, cu acest obicei. Dar era şi obiceiul că se duc să sărbătorească 8 martie.

 Niculae Bădălău:  Da. Eu am văzut agenda, femeile… adevărul este că sunt teme numai pentru femei. Acum, nu ştiu, hotărâţi PMP-ul, că dumneavoastră aţi făcut propunerea. Ţineţi să se ducă un bărbat sau… Din punctul meu de vedere…

 Dorin-Valeriu Bădulescu: A venit din partea comisiei, nu am ţinut neapărat. Dar având în vedere că în comisie sunt numai bărbaţi…

Din sală: Da, din păcate, în comisie sunt doar bărbaţi.

Traian BăsescuDomnule preşedinte, nu este posibil, chiar ne facem de râs. Şi voi, ce făcurăţi acolo?

Niculae Bădălău: Probabil nu s-a ştiut că este o temă, că este, de fapt, o reuniune a femeilor. Va fi singurul bărbat.

(Discuţii în sală.) Vă rog, daţi o soluţie. Ce facem? (Discuţii în sală.)

Traian Băsescu: Domnule preşedinte, desemnaţi o doamnă din Biroul permanent. Din sală: Cel mai bine.

Traian Băsescu: Daţi un vot al Biroului permanent şi am închis subiectul.

Niculae Bădălău: Trebuie să avem şi un aviz de la Comisia pentru politică externă. Asta este partea proastă. 27

Cristian-Sorin Dumitrescu: Nu dau niciun aviz, domnule. Trebuia să vă gândiţi să puneţi şi o femeie, se mai… Acum, sigur, nu este niciun fel de problemă. Problema apare în felul următor: că o comisie are o activitate, activitatea comisiei este prevăzută în tot sistemul bugetar, financiar şi aşa mai departe, şi este activitatea comisiei. Nu trimiţi un membru al comisiei, trimiţi pe altcineva. Sigur, nu avem altă soluţie, dar putem să procedăm ca atare, trimitem o doamnă. Eu o propun pe doamnă, dacă vrea, vicepreşedinte, şi gata. Ca să fiu mai catolic decât…

Laura-Iuliana Scântei: Acopăr prin reprezentarea la Comisia pentru constituţionalitate şi drepturile omului.

Cristian-Sorin Dumitrescu: Da, corect. Procedăm aşa. Că, altfel, va trebui să discutăm între grupuri, să nu ştiu ce şi este mai complicat. (Discuţii în sală.) Niculae Bădălău: Nu, este Bruxelles, 8 – 9 martie.

Traian Băsescu: Sau mutaţi temporar o femeie dintr-o comisie la Comisia pentru …, temporar.

 Niculae Bădălău: Bărbaţii fac abuzuri întotdeauna.

 Laura-Iuliana Scântei: Dacă doriţi acceptul meu, îl aveţi. Mă organizez să reprezint pentru emancipare, deopotrivă, domnii şi comisia.

Niculae Bădălău: V-am rugat să discutaţi cu cei de la Comisia pentru politică externă şi cu doamna…28

Cristian-Sorin Dumitrescu: Avizăm, avizăm.

Niculae Bădălău: Să discutaţi şi să prezentaţi avizul favorabil şi să aprobăm memorandumul…Sunteţi de acord, Biroul permanent, cu memorandumul? Mulţumesc.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
10:13 Cristina Tarcea, șefa ICCJ despre becul schimbat la SIPA: „O fi fost un bec cu putere mare de iluminare” 07:25 Raportul privind arhiva SIPA pe înţelesul tuturor. O parte din arhiva SIPA a rămas la Ministerul Justiţiei 07:05 Ultimul șef al SIPA: „Raportul Comisiei mi se pare unul superficial” 00:00 O nouă diversiune de tip securistic marca Tudorel Toader: Falsificarea Listei SIPA | ROMÂNIA LUI CRISTOIU 00:00 Marius Oprea: Monica Macovei a primit un CD pe care se afla opisul dosarelor din arhiva SIPA 21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate