Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. "Intelectualii lui Băsescu" au devenit Intelectualii Monicăi Macovei!

Ion Cristoiu
Autor: | | 166 Comentarii | 7988 Vizualizari

Trustul lui Dan Voiculescu a născocit, în scopurile murdare ordonate de Pușcăriaș, sintagma Intelectualii lui Băsescu. Astfel porecliţii erau tăvăliţi zilnic prin predicile de Ziua a Șaptea ale lui Mihai Gâdea şi glumiţele constipate ale lui Mircea Badea, după ce Dana Grecu le arsese cîteva cu poşeta peste gură, iar Komisara Sandra Stoicescu, stînd în picioare, să nu credem noi că are varice, se răstise la ei cu bățul. Cei ziși astfel erau tare amărîți de poreclă, ceea ce mie mi se părea nițel ciudat. În definitiv, nu văd ce-ar fi rușinos în susținerea unui politician de talia lui Traian Băsescu.

Așa cum am mai declarat în scris și oral, eu, cel puțin, prefer să fiu un susținător al lui Traian Băsescu decît o slugă a lui Dan Voiculescu.

Traian Băsescu, de bine de rău, a mai făcut cîte ceva pentru țara asta.

Dan Voiculescu n-a făcut altceva decît s-o fure în grup organizat.

Bag seamă în ultimul timp că lustragii de la Antena 3 sînt pe cale să rămînă fără formula sau, mai degrabă, să se trezească doar cu o ciozvîrtă din ea în mîini.

Și asta pentru că, în ultimul timp, s-a petrecut un eveniment mai aparte, neașteptat pentru mulți, previzibil pentru mine:

Intelectualii lui Traian Băsescu s-au transformat în intelectualii Monicăi Macovei.

Indiscutabil, Monica Macovei e un politician bun.

Și dacă ținem cont de reușitele postdecembriste - ministru de Justiție, lider PDL, europarlamentar în două mandate, strîngerea semnăturilor pentru candidatură, deși teoretic nu dispune nici de partid, nici de sponsori - putem spune că se descurcă de minune în apa stătută a politicii românești.

Monica Macovei e, totuși, un politician român.

Nu e nici Jeanne d'Arc, deoarece n-aude ”voci”, și nici Margaret Mitchell, deoarece n-a scris Pe aripile vîntului.

Ca politician român, a candidat la șefia PDL, după care, deși a pierdut, a rămas în PDL, sub conducerea lui Vasile Blaga, a acceptat să fie retușată pe afișele PDL pentru europarlamentare, plătite, evident, de clientela politică a partidului, n-a scîncit cînd PDL s-a concubinat cu PNL, partidul Loviturii de stat din vara lui 2012, și-a dat demisia din PDL doar după ce candidatura ca independent risca să intre în conflict juridic cu postura de membru.

Intelectualii – zic unii, care n-au altă treabă decît să gîndească la alții - se definesc prin spiritul critic.

De altfel, spiritul critic deosebește un intelectual de un motan.

Pe cînd motanul se freacă de orice crac la întîmplare, intelectualul verifică, înainte de a se freca în scris sau oral, dacă respectivul e al unui nădrag cu brăcinari sau al unuia cu cozondraci.

Drept urmare, intelectualul nu-și va permite pentru nimic în lume să înalțe elogii deșănțate unei ființe vii, cu excepția lebedelor, firește.

Mai ales în cazul unui politician, intelectualul poate avea despre el vorbe bune, dar în nici un caz vorbe de odă.

Ce bag eu de seamă în cazul Monicăi Macovei?

Că foștii intelectuali ai lui Băsescu, în prezent intelectualii lui Macovei, si-au asumat nobila misiune de lăutari ai unui politician.

Despre Monica Macovei se scrie și se vorbește în termeni atît de fierbinți lăudători de către foștii intelectuali ai lui Băsescu încît mă întreb dacă nu riscă s-o opărească la un moment dat pe distinsa candidată.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate