Robert Negoiţă declară război proprietarilor de maşini care parchează neregulamentar. De mâine se ridică maşinile
- Emil Simionescu
- 2 mai 2018, 18:07
Primaria Sectorului 3 din Capitală demarează, începând de mâine, procedurile de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar. Potrivit unui comunicat al Primăriei, activitățile de ridicare, transport și depozitare vor fi făcute doar de personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Serviciului Administrativ și numai în baza dispoziției de ridicare întocmite de către polițiști locali ai Sectorului 3 sau de către polițiști rutieri ai Brigăzii Rutiere București. Totodată, în comunicat se mai menţionează că cei ale căror maşini au fost ridicate pentru că erau parcate neregulamentar îşi vor putea ridica maşinile după ce vor achita o taxă de 150 de lei pentru primele 24 de ore, pentru fiecare zi ulterioară fiind percepuţi alţi 50 de lei suplimentari. Ceea ce nu se specifică nicăieri în comunicatul cu pricina este că, potrivit unei inventarieri făcute la începutul anului, în Sectorul 3 există, în contextual în care sunt înregistrate fiscal aproximativ 120 de mii de mijloace de transport, doar 60.000 de locuri de parcare de reședință şi alte 2.500 locuri disponibile.
Primarul Robert Negoiță va participa joi, 3 mai 2018, la ora 12.00, la o acțiune de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar. Este prima acţiune dintr-o serie pe care Primrăria Sector 3 o demarează începând de joi. “Potrivit procedurii, activitățile de ridicare, transport și depozitare vor fi făcute doar de personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Serviciului Administrativ și numai în baza dispoziției de ridicare întocmite de către polițiști locali ai Sectorului 3 sau de către polițiști rutieri ai Brigăzii Rutiere București. Activitatea de eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor ridicate de pe partea carosabilă se va efectua de către personalul cu atribuții în desfășurarea acestor operațiuni din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală. Personalul Serviciului Administrativ care efectuează operațiunea de ridicare va fi însoțit obligatoriu pe toată perioada desfășurării acesteia de agentul constatator din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală sau al Brigăzii Rutiere București, după caz”, se arată în comunicatul Primrăriei. Astfel, vehiculele/remorcile/rulotele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 sunt ridicate, transportate și depozitate în spațiul special amenajat din str. Releului nr. 4.
Buni de plată
În comunicat, sunt specificate şi tarifele pe care proprietarul maşinii parcate neregulamentar va fi obligat să le plătească pentru a-şi lua maşina înapoi. Iată care sunt: Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă: cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei; cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei; Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă: cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei; cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;
Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat. Pentru a plăti, contravenientul va trebui să bată drumul până la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau să acceseze platforma on-line www.ghiseul.ro pentru a-şi putea recupera maşina. "Amenzile pentru staționarea neregulamentară se aplică în conformitate cu OUG nr. 195/2002. Proprietarii vehiculelor ridicate pot obține informații la numărul de telefon 021.9543 - dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală", se arată în comunicat. Comunicatul face referire şi la prevederea Consiliului local al Primăriei Sectorului 3, din decembrie 2017, care “reglementează activitătea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice administrate de Consiliul Local al Sectorului 3 care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reședință sistematizate pe domeniul public/privat al Municipiului București aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, precum și a altor mijloace de transport parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, modificată prin HCLS3 nr. 676/2017”.