Editura Evenimentul si Capital

Ridicaţi-vă nasul din telefoanele mobile, că nu mai scăpăm de genocid! | România cititorilor

Alexandru Ghillis
Autor: | | 2 Comentarii | 1463 Vizualizari

Adevărul este că, adânciţi cu privirile în telefoanele deştepte, oriunde am fi – chiar şi în intimitatea umblătoarelor – îi uităm mult prea uşor pe aşa-zişii „băieţi deştepţi”, care profită de neatenţia noastră, mai creduli sau mai cinstiţi decat ei şi, astfel, ne dau chiar şi blaturi mortale.

 Ca acum, cu materialele de uz sanitar măsluite! Ceva foarte ieftin şi, totodată, foarte bun nu poate exista, fiindcă l-ar duce rapid la faliment pe orice comerciant. E greşit să-i blamăm şi pe medici, fiindcă ei nu trebuie şi nici nu au posibilitatea să controleze dacă sunt respectate proporţiile ingredientelor din produsele chimice sanitare ce li se pun la dispoziţie. Şi să nu uităm nici dexteritatea cu care unii salariaţi ai statului „dijmuiesc”, în interes personal, anumite materiale importante din instituţiile unde lucrează şi nu numai de acolo! Că aşa s-a înrădăcinat pe aici, încă de pe vremea lui nea Nicu Cârmaciu’!

Suntem de ani buni în Europa şi-n UE. Mai proaspeţi în UE, deşi pe harta Europei suntem de multişor. Acum, că am revenit oficial acolo unde ne este locul, după mai bine de juma’ de secol de cârdăşie obligatorie în lanţ cu Răsăritul, ar fi cazul să ne impunem schimbarea unor mentalităţi şi obiceiuri primitive, aşa cum le ştiam deja uitate ceva mai la Vest de România. Poate pot fi acuzat mai jos de coborâre în derizoriu, preocupat de lucruri mici, de picături, dar şi oceanul e format din picături! De ce să ne prefacem că nu vedem sau că nu există anumite apucături reprobabile la mulţi români şi care, cu siguranţă, ar putea fi corectate prin educaţie?

Nu văd nimic de râs! Iată, spre exemplu, cel mai prost obicei al locului, cu o largă răspândire în mase: flegmarea stradală. Da, ai citit corect! Pare banal? Ei bine, nu e deloc! Este abordat chiar un subiect foarte serios. Să-l atacăm cu curaj, totuşi, într-o notă destinsă. Expectoraţii întâlnim oriunde ne învârtim. Ei, şi ce-i cu asta? Este un aspect minor, mi s-ar putea reproşa! Oare? Pentru a nu ne strica ziua, forma fizică se poate întreţine foarte bine, mergând pe stradă în zig-zag (cu condiţia să fim perfect treji!), ocolind dibaci scuipaţii ori dejecţiile canine fetide (şi nu numai canine!) abandonate în margini de trotuare sau - ascunse de ochii lumii - între o maşină parcată şi un gard ori un perete. Vreau să te văd cum te descurci! În fond, ţi se oferă posibilitatea gratuită de a-ţi antrena mereu atenţia distributivă!!!

Până aici, am încercat să fac haz de necaz pe marginea unei probleme care, aparent fără mare impact, este totuşi o extrem de gravă carenţă de educaţie, ce va putea fi îndreptată. Să speram, în continuare (pentru a câta oară?), că autorităţile statului român se vor mobiliza bine şi vor acorda atenţia atât de necesară ridicării standardelor de EDUCAŢIE şi de SĂNĂ- TATE ale poporului acestei ţări! Sunt primele două componente esenţiale pentru dezvoltarea durabilă a României!

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate