Editura Evenimentul si Capital

Clinton și Trump, o confruntare cu scântei

Candidatul republican și cel democrat, la finalul primei runde de „box” FOTOGRAFII: VAGERPRES
Autor: | | 4 Comentarii | 594 Vizualizari

Cei doi candidați la prezidențiale s-au confruntat în prima dezbatere față-n față, într-un show cu atacuri reciproce și schimburi de replici acide, din care câștigătoare se pare că a ieșit Hillary

Donald Trump și Hillary Clinton au avut păreri opuse despre comerț, războiul din Irak, refuzul magnatului de a face publice datele privind plata taxelor și impozitelor și acuzațiile de sabotaj la adresa lui Hillary, din cauza folosirii emailurilor de pe serverul privat.

Atacuri și întreruperi

Republicanul a dat dovadă de nerăbdare și s-a văzut lipsa experienței politice, în momentele în care Clinton insista pe afirmații mai vechi ale lui Trump, în care îl denigra pe președintele Obama sau dădea dovadă de misoginism.


FOTO: Fostul președinte american Bill Clinton și fiica sa, Chelsea, în rândul spectatorilor din studioul tvO dezbatere în care Trump a întrerupt- o pe Clinton sau a vorbit deodată cu ea (potrivit unor statistici ) de cel puțin 50 de ori, în cele 90 de minute de emisiune, atacând mereu, siguranță i-a crescut cota în rândul simpatizanților săi, dar a avut efecte, probabil, negative în rândul femeilor și al alegătorilor indeciși.

În ceea ce o privește, Clinton l-a acuzat de mai multe ori pe contracandidatul ei că minte și că ascunde informații despre datoriile pe care le are pe Wall Street sau la bănci străine.

Trump a reușit să o trimită „în corzi” pe Clinton începutul serii, pe tema sprijinului pentru acordurile de liberschimb, care i-ar fi costat pe americani locuri de muncă.

Obama, subiect de dispută

S-a discutat și despre acuzația pe care i-a adus-o Trump lui Obama, că nu s-ar fi născut în SUA și n-avea dreptul să devină președinte, cerându-i să arate certificatul de naștere, ceea ce liderul american a și făcut, la un moment dat. Clinton a încercat, astfel, să-și atragă simpatia unor susținători ai lui Obama, mai puțin entuziaști față de candidatura ei: „Barack Obama este un om foarte demn și pot să vă spun că l-a deranjat foarte mult această chestiune”, a spus ea.

Dezbatere în premieră

Dezbaterea a fost doar prima dintr-o serie de trei - următoarea va avea loc în 9 octombrie în St Louis, unde alegătorii pot pune jumătate dintre întrebări, iar a treia confruntare va fi în 19 octombrie, în Las Vegas. Cinci milioane de oameni au scris mesaje pe Twitter despre dezbaterea electorală din America, dintre care 62% au fost despre Trump; 444.000 despre prezentatorul NBC, Lester Holt, gazda emisiunii. Discuția a fost inedită: prima femeie din istorie nominalizată la candidatura pentru Casa Albă de către un partid important față-n față cu un om de afaceri puternic, tipul „mascul alfa”, fără experiență politică, ambii foarte cunoscuți, dar profund nepopulari în rândul electoratului.

Fosta șefă a diplomației, considerată „victorioasă”

Într-unul dintre atacurile sale agresive, Trump a continuat să susțină că Hillary nu are „energia” necesară pentru a conduce țara.

Dar răspunsul fostei Prime Doamne a fost pe măsură: „Atunci când va călători el în 112 țări și va negocia un acord de pace, un armistițiu și eliberarea unor disidenți sau deschiderea unor noi oportunități în diverse țări pe glob, sau va petrece 11 ore depunând mărturie în fața unei comisii din Congres, îmi poate vorbi despre energie”.


FOTO; Dezbaterea transmisă în direct de posturi tv a atras peste 100 de milioane de telespectatoriFOTO: AGERPRESPrimele sondaje după dezbatere îi dădeau un avantaj lui Hillary Clinton. Canalul CNN a intervievat 521 de alegători potenţiali, care au considerat 62% față de 27% că Hillary Clinton a câștigat dezbaterea. Clinton, care a participat la peste 30 de dezbateri politice din 2000 până în prezent, a încercat să dea asigurări aliaților SUA, pentru viitor, în discuțiile despre politica externă și securitate.
Alte articole din categoria: Alegeri SUA 2016

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate