Editura Evenimentul si Capital

Planeta este PÂNDITĂ DE UN PERICOL MORTAL. De aici poate veni SFÂRȘITUL LUMII! Alertă mondială!

Autor: | | 2 Comentarii | 4500 Vizualizari

În prezent, din cauza rezistenței la antibiotice mor anual în UE 25.000 de persoane și 700.000 pe tot globul, iar fenomenul se agravează galopant. În scurt timp, civilizația umană se poate întoarce la epoca anterioară medicinei moderne

Cu câteva zile înainte de Ziua Europeană a Conștientizării Problemei Antibioticelor, din 18 noiembrie, experții avertizează asupra impactului devastator pe care utilizarea iresponsabilă a antibioticelor o poate avea asupra civilizației omenești.

Supradozele de antibiotice accelerează dezvoltarea elementelor de rezistență la bacterii și fac medicamentele din ce în ce mai puțin eficiente, fapt care amenință să arunce în aer întregul sistem de sănătate al omenirii, se arată într-un studiu realizat de EurActiv.

Organizația Europeană pentru Protecția Consumatorului (BEUC) susține că fenomenul rezistenței la antibiotice ia amploare cu o asemenea viteză încât chiar și infecțiile obișnuite ar putea deveni mortale în viitorii 20 de ani.

BEUC afirmă că fără antibiotice „terapii precum transplantul de celule stem, transplantul de măduvă osoasă, chimioterapia anti-cancer ca terapii care slăbesc sistemul imunitar (de exemplu tratamentul artritei reumatoide sau al sclerozei multiple) ar fi imposibile”.

Maladiile benigne de astăzi pot redeveni mortale

Utilizarea antibioticelor în fermele de animale este una dintre cauzele principale ale rezistenței la antibiotice. Animalele sunt tratate frecvent cu antibiotice chiar dacă nu sunt bolnave, ca măsură preventivă, dar și pentru că medicamentele le accelerează creșterea.

Monique Goyens, director general BEUC, declară: „Potrivit normelor în vigoare, puilor, porcilor și vitelor sănătoase li se pot administra antibiotice pur preventiv. Însă cu cât uzul de antibiotice este mai mare, cu atât bacteriile devin mai rezistente.”

Ulterior, elementele de rezistență la antibiotice se transmit la om, de exemplu prin gunoiul de grajd sau consumul de hrană infectată (foto).

Goyens avertizează că un eșec în tentativa de a aborda fenomenul rezistenței la antibiotice ar putea întoarce societatea în epoca de dinaintea medicinei moderne: „Dacă aceste practici continuă, rezistența la antibiotice va atinge în curând punctul de la care nu mai există întoarcere, iar leziunile benigne pot deveni mortale din nou”, spune directoarea BEUC. În prezent, la nivelul UE mor anual din cauza rezistenței la antibiotice 25.000 de persoane, iar la nivel mondial, 700.000. Dacă tendința se menține, până în 2050, rezistența la antibiotice va ucide mai mulți oameni decât cancerul.

Îndoparea animalelor cu antibiotice

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), tratamentele medicale cu antibiotice sunt folosite mai mult la animale decât la oameni. În Germania, de exemplu, medicii umani au prescris 800 de tone de antibiotice în 2011, în timp ce veterinarii au prescris, în aceeași perioadă, 1.734 tone.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate