Editura Evenimentul si Capital

Revoluția Colectiv a trecut la fel de repede cum a venit. Au rămas suspiciunile, la fel de mari ca și cele privind Teroriștii din decembrie 1989 | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristtoiu
Autor: | | 33 Comentarii | 10130 Vizualizari

Au trecut 12 zile de la Tragedia de la Clubul de noapte Colectiv. În tot acest timp s-au petrecut următoarele fapte: 1. Într-o tresărire de profesionalism, Justiția română l-a pus în libertate pe Cristian Popescu- Piedone, arestat de DNA fără alt motiv decît acela că face ce vor mușchii Binomului SRI-DNA. Era limpede și unei găini care, din fericire pentru ea, nu-i procuroare DNA, că primarul sectorului 4 avea responsabilități politice pentru Tragedie, poate și morale, dar în nici un caz responsabilități ținînd de Corupție.

2) Klaus Iohannis l-a dat jos pe Victor Ponta și a impus un Guvern așa-zis de tehnocrați, Guvern care în realitate nu-i altceva decît unul al Găștii sale: PNL, Binomul SRI-DNA, clientela politică, mîncătorii de bani ziși consilieri ai Administrație prezidențiale, ziarele, site-urile și televiziunile flămînde după parale. 3) Numărul victimelor crește de la o zi la alta. 4) Numărul întrebărilor fără răspuns crește și el de la o zi la alta. Cred că toată lumea a observat. De îndată ce s-a anunțat desemnarea unui premier tehnocrat, manifestațiile s-au oprit ca prin minune. Ca prin minune, Noua rețea de  televiziuni, site-uri și ziare ale Revoluției de azi pe mîine –Digi 24, Realitatea tv, Protv,  ( postul și-a trimis vedetele  în Stradă, cum făcuse în ianuarie 2012, Antena 3), B1 tv (e venită abia acum în rețea), Hotnews, Evenimentul zilei, Gîndul,  a uitat de Piață,  de tinerii ”curați la suflet”.

Pînă la anunțul privind formarea Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis, era Revoluție, Revoluție pe cale de a fi urată, Țara se mișca, Poporul făcea și dregea, Sfînta Tinerețe coborîse în Stradă și n-avea să plece de acolo pînă nu i se rezolvau revendicările. Acum nu mai e nimic din ceea ce ni se prezentat drept realitate. Acum sunt Dacian Cioloș salvează România, Klaus Iohannis- fie-i numele lăudat! – a dat curs cererii Poporului, Trăiască Binomul SRI-DNA!  Trăiască Dosarul Presa de la DNA! Din chiar seara cînd lui Klaus Iohannis i s-a aranjat o Piață acceptabilă pentru Poporul electoral, protestatarii vocali au dispărut. Unde e revoluționara plătită de Alina Mungiu Pippidi, această Ana Ipătescu fără Bulevard, care zbiera Vrem Dreptate, nu anticipate! unde sînt Reprezentanții Poporului Român?! Cum unde? La casierie! Duminică seara, cînd i-am zis lui Cătălin Striblea că Scenariul cu Dacian Cioloș e scris în urmă cu  vreo lună aproape, m-a contrazis zicînd că numirea lui Dacian Cioloș îi va duce pe protestarii din Piață la Cotroceni.

Marți seara, intervenind la emisiunea sa de halucinații colective (Ludovic Orban, unul dintre cei care întruchipează politicianismul român postdecembrist în ce are el mai jegos,  denunța clasa politică românească!),  i-am atras atenția  lui Cătălin Striblea c-a pierdut pariul. Pe ce mă bazam cînd profețeam stingerea Protestului?! Pe experiența multor așa-zise Revoluții, începînd cu cea din decembrie 1989, în care Forțe obscure manipulează blestematul nărav al românilor de a se aprinde ușor. De ce s-a stins brusc Protestul, deși teoretic nici o revendicare a Pieței n-a fost îndeplinită?

Întrebarea, fără răspuns, se adaugă altora, lăsate tot fără răspuns: 1. De ce a ieșit brusc Klaus Iohannis din hibernarea politică de pînă acum intrînd, imediat ce s-a dat vestea Tragediei, într-o erecție electorală bizară pentru el. Nu numai că a publicat pe facebook un text lesne de suspectat că era pregătit dinainte, dar, mai mult,  a doua zi l-a chemat la el pe Procurorul general pentru a-i ordona cum să se desfășoare ancheta. 2) De ce mor pe capete cei internați după ce-au fost trimiși în străinătate? 3) De ce nu s-a apelat prima dată la spitalele din străinătate? 4) De ce Klaus Iohannis a îndrumat ancheta, din start (sîmbătă, 31 octombrie 2015, prin sloganul Corupția ucide!)  spre cauze ținînd de corupție, cînd teoretic nimeni nu putea să spună ceva despre cauzele tragediei? 5) De ce a fost preluat Dosarul de către DNA cînd nu e vorba în nici un caz de corupție la nivel înalt, ci doar cel mult de mica ciupeală de tip românesc a funcționarilor de la fanarioți încoace? La Postul său tv on line, Unde Tv (experiența unei televiziuni on line, dar mai ales,  tendința întoarcerii  la patronii ziariști de la patronii afaceriști, ar merita o abordare mai largă), Robert Turcescu a prezentat Documentul intitulat Report of the Technical Investigation of The Station Nightclub Fire  realizat de  National Construction Safety Team sub autoritatea National Institute of Standards and Tehnology (NIST) despre cauzele incendiului de la The Station Night Club, Westwarwick, Rhode Island, SUA. Din cîte se știe, în noaptea de 20 februarie 2003, la acest club de noapte a izbucnit un incendiu soldat cu 100 de morți și 230 de răniți. Citind Raportul simți nevoia să te freci la ochi.

Ai impresia că incendiul petrecut în 2003 la mii de kilometri depărtare de București e copia la indigo a celui din clubul de noapte Colectiv. Sau invers. -    Ca și la Clubul Colectiv, e vorba de un club de noapte în care spectacolul de pe scenă e un auxiliar al barului. -    Ca și la Clubul Colectiv, incendiul a fost provocat de spectacolul pirotehnic din timpul concertului susținut de o formație rock. -    Ca și la Clubul Colectiv, artificiile au dat foc materialului antifonic pus în vederea concertelor. -    Ca și la Clubul Colectiv rolul dezastruos la jucat tavanul fals, care s-a prăbușit în flăcări peste participanți. -    Ca și la Clubul Colectiv un membru al formației, văzînd focul, a remarcat la microfon că e ceva în neregulă. -    Ca și la Clubul Colectiv, o ușă era blocată. -    Ca și la Clubul Colectiv multe victime au fost lovite de inhalarea fumului toxic.

Dacă aș fi paranoic, m-ar tenta să scriu că uluitoarea asemănare, pînă la identitate aproape, e un nou argument că la Colectiv  Incendiul a fost declanșat printr-o Operațiune de copy paste a incendiului din SUA. Față de Tragedia de la Colectiv cea din America diferă prin cîteva note fundamentale: 1) Presa americană n-a fost o clipă isterică, precum presa noastră. Imediat după Tragedie, în ziare și la televiziuni s-au declanșat investigații profesioniste privind responsabilii de Tragedie, cauzele incendiului, dar mai ales dezbatere asupra măsurilor menite a preîntîmpina astfel de tragedii. La noi,  presa s-a concentrat pe mărturii ale participanților  vizînd nu descoperirea adevărului, ci  super dramatizarea Evenimentului.  Evident, era normal ca  și emoția să fie întreținută, dar meseria de gazetar cerea depășire emoției pentru a  descoperi Adevărul. Cînd cîțiva jurnaliști, printre care Robert Turcescu, Radu Moraru, Victor Roncea, Florin Chilian,  au încercat să pună la îndoială varianta  Autorităților, presa, în loc să devină atentă la ipotezele lor, s-a năpustit să-i beștelească.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate