Editura Evenimentul si Capital

Revolta hotelierilor împotriva “aberaţiilor” inspectorilor Antifraudă-“ DE 1 MAI, ÎNCHIDEM LITORALUL"

Autor: | | 0 Comentarii | 568 Vizualizari

Ordonanţa de Urgenţă 91/2014, în baza căreia inspectorii Antifraudă au închis deja o mulţime de unităţi din ţară, a aruncat în aer mediul de afaceri de pe litoral. Hotelierii şi patronii de restaurante spun că, pe lângă dezavantajul sezonului estival scurt, sunt puşi în pericol să li se închidă unităţile din cauza unor deficienţe minore constatate de inspectorii Antifraudă.

Sute de hotelieri şi deţinători de restaurante, terase, beach baruri şi alte unităţi de alimentaţie publică de pe litoral s-au adunat la Constanţa şi Mamaia, mobilizaţi de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, ANAT şi IMM-uri. Ei cer guvernului suspendarea Ordonanţei de Urgenţă 91/2014 „din cauza controalelor care închid afaceri fără motive temeinice”. Cer parlamentarilor să atace Ordonanţa la Curtea Constituţională, precum şi instituirea unui dialog între guvern, mediul de afaceri şi ANAF.

„Ordonanţa 91 este abuzivă şi neconstituţională”

Sorin Mocianu, proprietar de hoteluri şi restaurante, a propus, dacă solicitările agenţior economici nu vor fi rezolvate, o formă inedită de protest. „De 1 Mai, să închidem litoralul românesc şi Valea Prahovei, să vedem ce vor face”, fiind susţinut de aplauzele ageţilor economici. Deputatul PNL Mihai Tararache, prezent la dezbatere, consideră că „Ordonanţa 91 este abuzivă şi neconstituţională”, urmând să facă demersuri pentru suspendarea actului normativ. „Mediul economic constănţean cere controale corecte, nu stoparea lor, în conformitate cu activitatea pe care o desfăşoară. Mulţi dintre ai au sute de angajaţi , aceşti oameni nu sunt infractori, plătesc taxe, îşi fac datoria de constribuabili, cer doar o situaţie normală”, a precizat deputatul Mihai Tararache.

Nu refuzăm controalele pe litoral

Ordonanţa contestată de mediul de afaceri ar pune în pericol turismul de pe litoral în sezonul estival. Mai toţi operatorii din turism au temeri că ordonanţa „pe lângă faptul că are nişte termeni foarte vagi, lasă la latitudinea inspectorilor Antifraudă să închidă, sau nu, afaceri, neavând condiţii de aplicabilitate referitoare la sezonul estival”. Preşedintele Asociaţiei Patronale din Mamaia, Nicolae Bucovală, a cerut clarificări. „Nouă, trebuie să ni se specifice clar în Ordonanţa 91/ 2014, în ce condiţii  îţi închid  unitatea, indiferent că este hotel, restaurant, terasă, beachbar. Noi nu refuzăm controalele. Ce înseamnă însă, la vară, în Mamaia, să găsiţi 20 de hoteluri sigilate, închise de către Antifraudă iar noi avem 10 curse charter pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Îi speriem turişti”.

Legea bacşişului trebuie reglementată

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate