Editura Evenimentul si Capital

Revine CANICULA: Zile fierbinţi până la jumătatea lunii august. PROGNOZA pentru fiecare regiune a ţării

Revine canicula
Autor: | | 0 Comentarii | 169 Vizualizari

Valul de căldură consemnat în ultimele săptămâni, care a încins România la propriu, va reveni în toate regiunile în următorul interval. Temperaturile vor ajunge la 36 de grade Celsius, în timp ce nivelul precipitaţiilor va continua să fie scăzut şi doar cu mici reprize de ploi slabe şi de scurtă durată, informează Administraţia Naţională de Meteorologie

Prognoza este valabilă în intervalul 3-16 august.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi, astfel că în toată regiunea se va instala şi se va intensifica din nou canicula, media maximelor termice fiind în creştere de la 32 de grade, în data de 3 august, la aproximativ 36 de grade, în zilele de 6-7 august. Va urma o uşoară răcorire în perioada 8-10 august, când maximele vor fi de 33-35 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic ridicat, local canicular. Aceeaşi evoluţie este estimată şi în regimul valorilor nocturne, acestea urmând a fi, în perioada 4-7 august, dar şi în a doua săptămână a intervalului, în medie de 18-19 grade, însă local temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. O uşoară scădere de temperatură va fi posibilă în perioada 9-11 august, când vor fi medii ale minimelor de 16-17 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe parcursul celor două săptămâni, doar izolat fiind posibile ploi slabe, de scurtă durată.

În Crişana, procesul de încălzire a vremii din prima săptămână se va concretiza prin creşterea valorilor maxime de temperatură de la medii de 32-34 de grade, în primele zile, la aproximativ 36 de grade în perioada 6-8 august, când va fi caniculă în toată regiunea. Va urma o uşoară diminuare a regimului termic diurn în perioada 9-10 august, când maximele vor fi de 33-35 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic ridicat, local canicular. În regimul valorilor nocturne, variaţiile nu vor fi importante, fiind estimată o medie de 18-19 grade, însă local temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. O uşoară răcorire va fi posibilă în perioada 9-12 august când vor fi aproximativ 17 grade, în medie, pe regiune. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul precipitaţiilor se va menţine deficitar şi doar izolat sunt estimate ploi slabe, de scurtă durată, cel mai probabil în perioada 11-13 august.

În Transilvania, în intervalul 3-7 august, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că în vestul şi sud-vestul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmând să crească de la o medie de 30-31 de grade la aproximativ 34 de grade, în data de 6 august. Va urma o uşoară diminuare a regimului temperaturilor în perioada 8-10 august, când maximele vor fi în jurul a 32 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic foarte ridicat, local canicular. În privinţa regimului valorilor nocturne, acestea vor fi în medie de 12-13 grade în primele nopţi, dar şi în perioada 9-11 august, când în depresiuni vor fi şi valori mai mici de 10 grade, iar în restul perioadei media regională va fi de 14-15 grade. Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă pe parcursul intervalului de referinţă, ploi de scurtă durată fiind de aşteptat izolat, în special în zonele mai înalte de relief, în perioada 11-13 august.

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi în încălzire, astfel că local se va instala din nou canicula, media maximelor termice fiind în creştere de la 31 de grade, în data de 3 august, la aproximativ 35 de grade, în data de 7 august. Va fi posibilă o uşoară scădere de temperatură în perioada 8-10 august, când maximele vor fi de 33-34 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic ridicat, local canicular. Valorile termice nocturne vor fi în medie de 15-17 grade, ceva mai scăzute în primele nopţi, dar şi în perioada 9-11 august. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul pluviometric se va menţine deficitar, cu probabilitate foarte redusă pentru ploi izolate, de scurtă durată, în special în zonele mai înalte de relief.

În Moldova, în intervalul 3-7 august, vremea va continua să se încălzească de la o zi la alta, astfel că în sudul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmând a creşte de la o medie de 30-31 de grade la aproximativ 33 de grade, în data de 6 august. Tendinţa pentru restul intervalului va fi către un regim termic foarte ridicat, local canicular, cu o posibilă uşoară răcorire în jurul datei de 8 august. Aceeaşi evoluţie este estimată şi în regimul valorilor nocturne, cu o medie de 14-15 grade în primele nopţi şi 16-18 grade în restul perioadei. Regimul pluviometric se menţine deficitar, probabilitatea de ploaie fiind foarte scăzută pe tot parcursul celor două săptămâni.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate