Editura Evenimentul si Capital

Rețete inedite cu căpșuni

Autor: | | 0 Comentarii | 285 Vizualizari

Când eram mici vânam primele căpșuni coapte în grădina bunicilor. Abia ne abțineam să nu le mâncăm verzi. Apoi, așteptam duminica, când bunica le transforma în spumă. Sau în tartă. Prepara și dulceață, ca să aibă și iarna. Pe altele le punea la congelator

Proprietăţile antioxidante ale căpşunilor previn apariţia cataractei, iar compoziţia mare de vitamine protejează împotriva radiaţiilor solare şi îmbunătăţeşte corneea şi retina. Vitamina C din căpşuni produce colagen, benefic pentru păstrarea elasticităţii pielii. „Căpşunile conţin zaharuri naturale, dar care nu depăşesc 4g pe porţie, în timp ce totalul conţinutului de carbohidraţi este echivalent cu mai puţin de o jumătate de felie de pâine. Triplaţivă porţia şi veţi avea o gustare cu mai puţin de 100 de calorii – şi cu mult mai sănătoasă decât snack-urile cu acelaşi număr de calorii”, recomandă dieteticianul Madeleine Edwards, citată de Best Health. Pornind de la ideea că trebuie să profităm de căpșuni cât sunt în sezon, vă prezentăm câteva rețete mai puțin obișnuite.

Spumă de căpșuni

Ingrediente: ● 500 g căpșuni, ● 200 g zahăr, ● 2 albușuri, ● 2 lg zeamă lămâie.

Preparare. Din albușuri și zahăr se prepară o spumă, mixând ca pentru bezele. Se adaugă zeama de lămâie, iar când zahărul e topit, se pun și căpșunile. Se servește rece.



Salată cu căpșuni și spanac

Ingrediente: ● 10 g ceapă verde tocată, ● 60 ml oțet balsamic, ● 120 ml ulei de măsline extravirgin, ● 100 g zahăr brut, ● 20 g semințe de susan, ● 40 g fulgi de migdale, ● 600 g căpșuni tăiate felii, ● 350 g baby spanac, ● 1 strop sos Worchestershire și, opțional, brânză feta.



Preparare. Amestecați semințele de susan, zahărul, uleiul, oțetul, ceapa și sosul Worcestershire. Dressingul astfel rezultat se ține la frigider cel puțin o oră înainte de consum. Într-un bol se pun frunzele de spanac, căpșunile și migdalele, apoi dresssingul (și brânza). Înainte de a fi consumată, salata se ține 15 minute la frigider.

Înghețată naturală de căpșuni

Ingrediente: ● 3 frunze de mentă, ● 100 ml apă, ● 50 g zahăr brut, ● 800 g căpșuni, ● 3 lingurițe zeamă de lămâie. Preparare. Căpșunii curățați de codițe și restul ingredientelor (apa se adaugă treptat) se mixează cu ajutorul unui robot de bucătărie. Pasta omogenă se toarnă în forme de înghețată și se congelează câteva ore, până se întărește.


Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate