Editura Evenimentul si Capital

Rețete delicioase de la vedetele de televiziune

George Mihai, de la Kanal D
Autor: | | 0 Comentarii | 577 Vizualizari

Câștigătorul MasterChef, George Mihai, realizator Kanal D, dar și cântăreața Annes vorbesc cu drag de bunătățile din copilărie

Au mai pregătit bucate gustoase, dar cum suntem în prag de Sărbători, vedetele TV vin să vă propună rețete „ca la mama acasă”.

George Mihai, realizator și prezentator al rubricii „Țara în bucate”, din cadrul emisiunii „Asta-i România”, de la Kanal D, are o mulțime de idei când vine vorba despre porc.

„Pofta de carne dulce, de purcel, îmi dă ghes, indiferent de orice altceva mai stă pe masă. Şi, slavă Domnului, am tot stat la mese întinse anul ăsta, la «Ţara-n Bucate ». De sărbători, nimic nu poate fi mai bun decât un şorici rumen, abia lepădat de tăciuni, cald încă şi sărat cu sare mare. Şi-apoi... câte şi mai cîte preparate nu se pot încropi din «râmător»! De la şunculiţă şi slănină, până la tobă, jumări, caltaboşi ori sângerete”, explică realizatorul Kanal D.

Se servește cu varză

„Pe lângă afumături, de pe masa de Crăciun nu pot lipsi sarmalele fierbinţi cu mămăliguţă... care, la mine, în zona Buzăului, se mănâncă neapărat împreună cu o piftie rece, tremurândă şi respirând a usturoi. Apoi... pomana porcului, de-o simplitate şi bunătate răvăşitoare - făcută numai din guşă fragedă şi grasă şi servită alături de o varză acră, din butoi, botezată numai cu un praf de piper ori boia iute şiun strop de ulei”, ne explică George.

Dacă vreți să dați mesei un aspect cu adevărat ceremonial, pregătiți o friptură la cuptor! „Bucata, neapărat întreagă, de ceafă ori coaste, cu tot cu piept şi şorici, se crestează delicat şi se împănează cu usturoi, se sărează, se piperează şi se lasă să odihnească la rece măcar un ceas-două, dacă nu din Ajun până în dimineaţa Crăciunului”, explică realizatorul.

Șocul termic strânge carnea de porc

„Pe când încălziţi cuptorul, aveţi grijă să aduceţi şi carnea la temperatura camerei. O veți scuti, astfel, de un șoc termic care ar strânge- o ca pe-un arici și-ar face- o mai puțin aspectuoasă și gustoasă. Gătită încet, la o temperatură potrivită, bucata de carne devine o friptură tihnită. S-o mâncaţi cu prietenii ori familia! E mare păcat să nu împărtăşeşti bucuria unei mese cu bucate de poveste. Crăciun Fericit!”, concluzionează George Mihai.

Iepurele, surpriza pregătită de Andrei pentru Sărbători

Andrei Voica, câștigător „MasterChef” sezon spune că sarmalele în viță de vie sunt în topul preferatelor lui, pe lângă piftie și salată de boeuf. „Aș putea să spun că fiecare își face sarmalele asa cum simte și cum crede, după regiune, însă sunt trei reguli care ar trebui respectate pentru a obține sarmale bune:



Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: Monden

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate