Republica Moldova are lege antidiscriminare, în ciuda protestelor clericilor

Republica Moldova are lege antidiscriminare, în ciuda protestelor clericilor

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a promulgat, azi, Legea privind asigurarea egalităţii (Legea Antidiscriminare), care a provocat dezbateri în societatea din Republica Moldova.

Decretul prezidenţial a provocat deja o acţiune de protest, în faţa reşedinţei preşedintelui, organizată de un grup de preoţi şi organizaţii religioase, relatează Agerpres. În acelaşi timp, un grup de tineri, care s-au declarat reprezentanţi ai creştinilor ortodocşi, au cerut, azi, Mitropoliei Moldovei să-i anatemizeze pe deputaţii care au votat legea, pe premierul Vlad Filat şi pe preşedintele Nicolae Timofti. Parlamentul Republicii Moldova a votat, vineri, în două lecturi, controversata lege antidiscriminare. Aceasta prevede egalitatea tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, ceea ce îi nemulţumeşte pe clerici care consideră că astfel minorităţile religioase şi cele sexuale, în special, vor obţine prea multe drepturi. Legea nu permite căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex şi nici adopţiile. Sintagma ”orientare sexuală”, ca motiv pentru discriminare, a rămas doar în articolul referitor la discriminarea la locul de muncă.

Totuşi, Mitropolia Moldovei consideră că adoptarea legii reprezintă o acţiune sfidătoare, care contravine normelor moral-creştine, şi un pericol pentru integritatea morală şi spirituală a societăţii.

Legea respectivă reprezenta una din restanţele Republicii Moldova în negocierile cu Uniunea Europeană, pentru trecerea la o nouă fază în procesul de negocieri pentru liberalizarea regimului de vize.

Ne puteți urmări și pe Google News