Editura Evenimentul si Capital

Reprezentanții Emagic: „Existaseră evenimente organizate în Clubul Colectiv de ani de zile".Laura Coroianu,managing partner, spune că pentru TOATE CONCERTELE pe care le-a organizat acolo a fost informat ISU

Distracția din clubul Colectiv din 30 octombrie s-a transformat într-una de groază
Autor: | | 3 Comentarii | 2823 Vizualizari

Deși conducerea ISU București-Ilfov a fost decapitată, cei care au fost informați primii despre clubul Colectiv au fost tocmai superiorii lor de la IGSU

În seara zilei de 23 septembrie 2015, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a primit din partea firmei Emagic un fax prin care anunța pompierii să vină la Colectiv și la Fabrica Pionierul în data de 25 și 26 septembrie. În acea perioadă urma să aibă loc Festivalul PLUM. Nimeni nu s-a deplasat acolo, iar pe 30 octombrie clubul urma să devină crematoriu pentru mai mulți tineri veniți să se distreze. Ieri, premierul Cioloș i-a suspendat din funcție pe șefii ISU București Ilfov pe perioada anchetei privind tragedia de la Colectiv: inspectorul șef Mihai Guță și adjuncții Orlando Șchiopu și Giani Aldoiu. Aceștia au încercat să ascundă faptul că știau de club, dar apariția acelui document trimis de firma de organizări de evenimente muzicale i-a dat de gol. Reporterii „Evenimentului zilei” au reușit să ia legătura cu reprezentanții firmei, iar Laura Coroianu, Managing Partner Emagic, a binevoit să răspundă la câteva întrebări:


FOTO: Laura Coroianu susține că a trimis fax către IGSU în legătură cu Festivalul din Colectiv de pe 23 septembrie- În seara zilei de 23 septembrie 2015, după orele 23.00, ați trimis un fax către IGSU București?

- Da

- Ați primit răspuns?


ISU, descarcerat de DNA din hățișul de la Colectiv | Noaptea îngerilor


- Da

- Sunteți una dintre cele mai renumite firme în organizare de evenimente muzicale, obișnuiți să faceți acest lucru la toate evenimentele dumneavoastră? Sau a fost ceva special în modul în care ați perceput sala? În sensul de a trimite fax către IGSU...


FOTO: Mihai Guță, inspector șef ISU- Da, facem acest lucru la toate evenimentele.

- Când ați închiriat sala, ați întrebat proprietarii clubului Colectiv dacă au autorizație ISU?

- Nu am întrebat expres, existaseră evenimente organizate anterior în clubul Colectiv de ani de zile de diverși organizatori, iar acesta a fost închiriat de Emagic ca spațiu de evenimente, cu scopuri similare, respectiv PLUM.

- Ați avut contract pentru ambele locații? Fabrica Pionierul și clubul Colectiv?


FOTO: Orlando Schiopu, prim adjunct ISU- Au fost semnate două contracte separate. Tot potrivit acesteia, firma comunică întotdeauna autorităților de ordine publică evenimentele organizate. Conform legii nr. 307/2006, operatorii economici sunt obligați să-și ia propriile măsuri pentru prevenirea incendiilor, măsuri ce au fost luate în cadrul festivalului PLUM, care a decurs normal, fără incidente, în zilele de 25 și 26 septembrie 2015. Pe parcursul celor două zile, în cele două locații din cadrul fabricii Pionierul, clubul Colectiv și etajul 1 al fabricii, au participat aproximativ 500 de persoane pe zi.


FOTO: Giani Aldoiu, adjunct ISU
ISU, descarcerat de DNA din hățișul de la Colectiv | Noaptea îngerilor


Arestarea a doi pompieri, prima îndoială privind corectitudinea declarațiilor lui Arafat

Până la arestarea a doi angajați ISU, nimeni nu se îndoia de declarațiile lui Raed Arafat că localul Colectiv nu apare în documentele ISU. În referatul prin care s-a cerut arestarea lucrătorilor ISU, Antonia Radu și George Matei, este reprodusă o înregistrare a unei convorbiri dintre Matei și un fost coleg de la pompieri (cel arestat în dosarul „Colectiv” și-a dat demisia din ISU înainte de incendiu). Nu se poate să nu indigneze felul în care Matei – acuzat că a favorizat clubul prin ne-raportarea controalelor făcute la locație – vorbește despre consecințele nepăsării sale. Convorbirea este înregistrată la mai puțin de o săptămână după tragedia de la Colectiv:


Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate