Editura Evenimentul si Capital

Reporterii EVZ, arestaţi împreună cu poliţistul care l-a împuşcat pe Fane Spoitoru | Memoria EVZ

Autor: | | 2 Comentarii | 4410 Vizualizari

Pe 25 iunie 1993, la ora 04.15, căpitanul de poliție Nelu Florea, cel care se alesese cu o mână tăiată – cu un an înainte, după ce își descărcase pistolul în interlopul Fane Spoitoru, a ținut sub amenințarea armei, beat fiind, chelnerii și clienții din Cafeneaua Veche, din centrul Istoric al Capitalei.

Aflați de față, reporterii noștri de noapte au chemat polițiștii de la Secția 10, care l-au săltat pe loc, cu cătușe, pe turbulentul lor coleg. Ajunși împreună cu polițiștii la secție, ziariștii EVZ au cerut voie să-l fotografieze pe Nelu Florea. Numai că, până să li se dea un răspuns, blitzul fotografului s-a declanșat accidental. Ca urmare, toți cei trei reporteri, plus fotoreporterul au fost luați pe sus și băgați, cu tot cu aparat foto, reportofon și stație de emisierecepție exact în celulă cu polițistul zurbagiu. Evident, i s-au luat o declarație și i s-au făcut și poze. Două ore mai târziu, însuși șeful secției i-a eliberat pe ziariști din arrest cu scuzele de rigoare. Bancurile cu polițiști erau adevărate! Unde mai pui că toată povestea a fost publicată imediat, în ediţia de prânz a Evenimentului zile - "Bulina albastră", care apărea pe tarabe la ora 13.00.

INFO

Nelu Florea a fot trecut în rezervă, pentru alcoolism și comportament inadecvat, câțiva ani mai târziu. A intrat în avocatură, dar n-a profesat, singura sa sursă de venit fiind indemnizația de revoluționar. A murit, de ciroză, acum câțiva ani.

CV

Raluca Moraru, Radu Baraba Popa și Mihnea- Petru Pârvu, plus fotoreporterul Marian Borîia au făcut parte din echipa EVZ care a fost arestată împreună cu Nelu Florea. Raluca, fostă colaboratoare la „Bulina roșie”, a lucrat, ulterior, la Clubul Român de presă, Baraba – a rămas reporter de noapte, dar lucrând la diverse televiziuni, iar Marian Borîia a emigrat. Singurul rămas la EVZ este reporterul Mihnea-Petru Pârvu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Memoria EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate